Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Καμία πρόσληψη το 2012 στα σχολεία

Καμία πρόσληψη το 2012 στα σχολεία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/01/2012
Με τις χειρότερες προοπτικές μπαίνει το 2012 για την εκπαίδευση. Χθες, πρώτη ημέρα έναρξης των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, η υπουργός Παιδείας, Αν. Διαμαντοπούλου, σε συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξουν διορισμοί στην εκπαίδευση και δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί φέτος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.

Δεν θα γίνει διαγωνισμός του ΑΣΕΠ. Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τη Ν.Δ. για νέο Λύκειο και εξεταστικό...
Πέρυσι, έγιναν μόλις 546 προσλήψεις έναντι 2.825 το 2010, 5.556 το 2009 και 7.836 το 2008. Το 2012 το κοντέρ μηδενίζεται, με την υπουργό Παιδείας να δηλώνει ότι ενδεχομένως να γίνει διαγωνισμός για ελάχιστες προσλήψεις σε σχολεία ειδικής εκπαίδευσης.
Παρά ταύτα, η υπουργός Παιδείας επιμένει στην προώθηση του νομοσχεδίου για το νέο Λύκειο και το Τεχνολογικό Λύκειο, το οποίο δεν αποκλείεται να συμπεριλάβει και το σύστημα εισαγωγής, εάν τελικά υπάρξει συμφωνία με τον έτερο Καππαδόκη της συγκυβέρνησης. Μάλιστα, όταν της επισημάνθηκε ότι η κυβέρνηση είναι μεταβατική και δεν νομιμοποιείται να λαμβάνει αποφάσεις για τόσο μεγάλα θέματα, η Αν. Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι «ο χρόνος δεν παγώνει και μια κυβέρνηση που έχει διακομματική συμφωνία είναι το ιδανικό περιβάλλον για να προωθηθούν θέματα παιδείας».
Για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σε ό,τι αφορά τον μηδενισμό των προσλήψεων μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, η υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει θέμα εφεδρείας στην εκπαίδευση. Αντιθέτως, ετοιμάζεται νέο κύμα συγχωνεύσεων που, σύμφωνα όμως με τα λεγόμενα της κ. Διαμαντοπούλου, δεν θα είναι της έκτασης του 2011.
Στο μεταξύ, κλιμακώνεται η αντιπαράθεση της ΟΛΜΕ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, Γ. Κουμέντο, σε ό,τι αφορά την καταστρατήγηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών με άλλοθι την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών λόγω καταλήψεων. Η ΟΛΜΕ, με χθεσινή της ανακοίνωση, δηλώνει ότι θα κινηθεί προκειμένου να καταλογιστούν ευθύνες τόσο σε βάρος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου όσο και κατά του Γ. Κουμέντου για τις παράτυπες αποφάσεις τους να υποχρεώσουν τους εκπαιδευτικούς να εργαστούν, υπερωρίες, Σάββατα και αργίες, χωρίς να έχουν φροντίσει να εξασφαλίσουν τις αναγκαίες πιστώσεις. Όπως επισημαίνει η συνδικαλιστική ηγεσία των εκπαιδευτικών, η πρόβλεψη αυτή είναι υποχρεωτική από την ισχύουσα νομοθεσία και νομολογία και πρέπει να αναφέρεται στις σχετικές αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου