Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Ώρα της Γης

Ώρα της Γης


Ημερομηνία δημοσίευσης: 08/03/2013
    Δεκαεπτά δήμοι της χώρας έχουν δηλώσει συμμετοχή στον εορτασμό της Ώρας της Γης, το Σάββατο 23 Μαρτίου. Όπως ανακοίνωσε το WWF Eλλάς οι εν λόγω δήμοι δεσμεύτηκαν για δημιουργία θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων, πάρκων κυκλοφοριακής αγωγής, πεζοδρομήσεις, διαγωνισμούς περιβαλλοντικών προτάσεων, κοινωνικά παντοπωλεία και ημέρες αφιερωμένες στην ανταλλαγή αγαθών.
    Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι από την Κοζάνη μέχρι τη Φολέγανδρο και από διάφορους δήμους της Αττικής μέχρι τα Γρεβενά, τη Χίο, την Καβάλα και την Άνδρο η Τοπική Αυτοδιοίκηση κινητοποιείται και παροτρύνει τις τοπικές κοινωνίες για μια δέσμευση που ξεπερνάει τον συμβολισμό της παγκόσμιας εκστρατείας της Ώρας της Γης.
    Φέτος η εκστρατεία υιοθετεί το σκεπτικό της δέσμευσης «Θα το κάνω, αν το κάνεις» (“I will, if you will”), το οποίο βασίζεται στη δημιουργία προκλήσεων που ωφελούν το περιβάλλον, την κοινωνία, αλλά και την ίδια την καθημερινότητα.
    Στη διαδικτυακή πλατφόρμα της Ώρας της Γης ο κάθε πολίτης, όπως και οι δήμοι, μπορεί να καταθέσει τον δικό του προσωπικό τρόπο με τον οποίο θα πείσει τους συμπολίτες του να ακολουθήσουν μία από τις τρεις θεματικές ενέργειες για μια καλύτερη ζωή. Τα τρία «αν το κάνεις» για τη χώρα μας είναι τα εξής:
    * «Αν πρασινίσεις το μπαλκόνι σου» (από ένα γλαστράκι δυόσμο, μέχρι ολοκληρωμένο μποστάνι).
    * «Αν χαρίσεις ένα αντικείμενο που δεν χρειάζεσαι».
    * «Αν χρησιμοποιείς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το ποδήλατο ή τα πόδια για τις μετακινήσεις σου».

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου