Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Από 1η Μαΐου η αδειοδότηση των ιδιωτικών σχολείων με το νέο νόμο(ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Από 1η Μαΐου η αδειοδότηση των ιδιωτικών σχολείων με το νέο νόμο
Όλοι οι ιδιωτικοί φορείς επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης καθώς και τα ιδιωτικά σχολεία, θα αρχίσουν να αδειοδοτούνται από την 1η Μαΐου με βάση το νέο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή. Αυτό αναφέρεται σε αποψινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα τη σχετική εγκύκλιο.
Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «τα ιδιωτικά Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα Κολλέγια, τα ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, τα Φροντιστήρια, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης επιπέδου Ένα και τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης επιπέδου Δύο, οφείλουν να αδειοδοτηθούν με τη νέα διαδικασία από την 1η Μαΐου 2013».
Οι σχετικές αιτήσεις αδειοδότησης για τα Ιδιωτικά Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα Κολλέγια και τα ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης υποβάλλονται στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ για τα Φροντιστήρια, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης επιπέδου Ένα και τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης επιπέδου Δύο, οι αιτήσεις υποβάλλονται στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).
Τέλος, με τον ίδιο νόμο τίθενται αυστηρές προϋποθέσεις και στη λειτουργία των φροντιστηρίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου