Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων και η ΑΕΚ

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων και η ΑΕΚ


 
Από τον Λουδοβίκο των Ανωγείων έλαβα έναν ιάλεμο, εμπνευσμένο από την περιπέτεια της Αθλητικής Ενωσης Κωνσταντινουπόλεως. «Τα δάκρυα των φίλων της ΑΕΚ είναι δάκρυα ερωτευμένων, εκείνων που είχαν και έχασαν! Ο Αδης μόνο μια φορά άνοιξε τις πύλες του: στα δάκρυα του Ορφέα όταν η αγαπημένη του Ευρυδίκη κατέβηκε τα σκαλιά του. Το συναισθηματικό τράνταγμα στο στήθος από το λυγμό του Νεστορίδη, ας γίνει η αρχή της ανακάλυψης του αγνού και βαθύτερου εαυτού του φιλάθλου. Μια ποιότητα που αξίζει από πάντα στην “προσφυγοπούλα”, που λυπημένη και περήφανη ακούει σιωπηλά τα παραμιλητά των νέων παιδιών της. Αυτή η πτώση που κίνησε το θρήνο σιγά-σιγά, θα γλυκάνει τις καρδιές και θα έχει την ανάστασή της· ο Ικαρος εξυψώθηκε με την πτώση του. Η καθαρότητα και η περήφανη στάση του Δέλλα ας γίνουν σημαία για κείνους που ξέρουν να αγαπούν στα δύσκολα. Το πάθος ας περιμένει. Με ιαχές θα γιορτάσουν οι εξέδρες στην ώρα τους, τότε που το “κίτρινο” του φεγγαριού με το “μαύρο” της νύχτας θα καλούν να σηκώσουμε τα βλέμματα ψηλά».

Ενημερώνομαι ότι ο εξαίρετος τραγουδοποιός δεν είναι ΑΕΚτζής ή τουλάχιστον δεν ήταν μέχρι χθες. Ο λυγμός του Νεστορίδη όμως πηγάζει απ’ το λυκόφως της Ιστορίας, συνηχεί τον αρχέτυπο θρήνο, συμπυκνώνει τον σπαραγμό της αιώνιας φθοράς, υψώνεται σαν λυτρωτικό μοιρολόι στις απόκρημνες κορυφές του πεπρωμένου. Κινητοποιεί τα κοφτερά γλωσσίδια της φλόγας που αναπαύεται στις φλέβες του καλλιτέχνη. Ο Λουδοβίκος ξέρει να ισορροπεί στους ιλίγγους της χαρμολύπης. Γνωρίζει την απελευθερωτική δύναμη που πυροδοτεί η οδύνη, ο όλεθρος, το πένθος. Ηταν ΑΕΚτζής επί χρόνια χωρίς να το υποπτεύεται καν. Γνήσιος ΑΕΚτζής. Ορίτζιναλ. Γιατί η Ιδέα ΑΕΚ νοηματοδοτείται απ’ τον θρήνο της υπέρτατης απώλειας. Οι χαμένες πατρίδες των θρύλων και των ονείρων δρομολογούν ανέλπιστες συναντήσεις με το φως και την ουτοπία. Το χλομό φεγγάρι γίνεται έμπυρος οδηγός, ήλιος που καίει όσους επιλέγουν ως πατρίδα τη νύχτα. Οι ουρανομήκεις ιαχές τους θα τροφοδοτούν τους εφιάλτες των νικητών.

Καλοκαιράκι θα επικρατήσει ολόκληρη τη Μεγάλη Εβδομάδα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Γαλανοί ουρανοί θα αποπλανούν το βλέμμα μας και λιακάδες θα ανακουφίζουν τα Πάθη. Το θείον και το ανθρώπινο. Σήμερα αραιές συννεφιές θα εκδηλωθούν μόνο στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Αύριο Πρωτομαγιά η ευδία θα είναι πιο εμφανής και ξελογιάστρα. Στα βόρεια ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις μικρής σημασίας. Βοριάδες 3 έως 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ θα δροσίζουν τις θάλασσες του νου και της ψυχής. Πρωτομαγιά δεν κυκλοφορούν οι εφημερίδες. Ας είναι ο Μάιος ένα πανηγύρι ομορφιάς και απόλαυσης για όλους μας. Ας όψεται ο Λουδοβίκος που με παρασέρνει με τα ποιητικά του κείμενα.

Μετέωρος meteoros@efsyn.gr
 

30/04/2013



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου