Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Κυριακάτικες ορθοπεταλιές σε δεκάδες πόλεις

Ηλεκτρονική Έκδοση

Κυριακάτικες ορθοπεταλιές σε δεκάδες πόλεις

Με αίτημα χώρο για το ποδήλατο, αλλά και περισσότερες δημόσιες συγκοινωνίες ποδηλάτες από περισσότερες από 45 πόλεις σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στην 6η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία που θα γίνει αύριο, Κυριακή.
Ποδηλατοπορείες διοργάνωνονται σε: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Ηράκλειο, Βόλο, Πάτρα, Λάρισα, Καλαμάτα, Σπάρτη, Τρίκαλα, Φλώρινα, Χαλκίδα, Χανιά, Κατερίνη, Κέρκυρα, Κοζάνη, Κομοτηνή, Κόρινθο κ.ά.
“Στον καταιγισμό της οικονομικής κρίσης, οφείλει η πολιτεία να παράσχει εναλλακτική λύση στη χρήση του πολυέξοδου αυτοκινήτου. Το λεωφορείο, το τρόλεϊ, το μετρό και το τραμ δεν είναι πολυτέλεια αλλά είδος πρώτης ανάγκης και τα κόμιστρα οφείλουν να προσαρμοστούν αναλόγως”, επισημαίνουν μέλη της ομάδας «ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ», που υλοποιούν την αντίστοιχη διοργάνωση στην Αθήνα.
Στην Αθήνα, οι ποδηλάτες θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι, στο Πεδίον του 'Αρεως και διαμέσου των οδών Αλεξάνδρας- Βασιλίσσης Σοφίας- Πανεπιστημίου- 3ης Σεπτεμβρίου- Ιουλιανού- Δηληγιάννη- Αχιλλέως- Θερμοπυλών- Ασωμάτων θα καταλήξουν στον πεζόδρομο της Ερμού, όπου ο πανελλήνιος σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα» θα οργανώσει εκδηλώσεις με θέμα την οδική ασφάλεια.
Στη διοργάνωση συμμετέχει και η ομάδα «Μαμάδες στο δρόμο», που από τις 12 το μεσημέρι ως τις 3 μ.μ. θα πραγματοποιήσει στην Ερμού (μεταξύ Θησείου και Κεραμεικού) εκδήλωση για την οδική ασφάλεια, που θα περιλαμβάνει μουσικές εκδηλώσεις και μικρή ποδηλατοδρομία για παιδιά.
Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου