ΠΑΛΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΠΑΛΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Χριστόφορος Δουλγέρης

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

Σκουρλέτης: Να προσέξουν τις κινήσεις τους οι εκπαιδευτικοί

ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Σκουρλέτης: Να προσέξουν τις κινήσεις τους οι εκπαιδευτικοί

Οι εκπαιδευτικοί και τα κίνητρα τους θα πρέπει να κινηθούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να καταφέρουν να έχουν με το μέρος τους όλη τη κοινωνία, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αφήνοντας έμμεσα να διαφανεί η αντίθεσή του στην απεργία των εκπαιδευτικών εν μέσω των πανελλαδικών.

Σκουρλέτης: Να προσέξουν τις κινήσεις τους οι εκπαιδευτικοί
Ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στον Σκάϊ, είπε πως οι εκπαιδευτικοί «πρέπει να προσέξουν τις κινήσεις τους» και τόνισε πως η κυβέρνηση έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι, οπότε εκείνη θα αποφασίσει τι θα γίνει με το διαχρονικό πρόβλημα της εκπαίδευσης.
«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όμως η κυβέρνηση επιλέγει να ανοίξει το θέμα αυτό εν μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων εφόσον ξέρει τη στάση των καθηγητών. Με αυτό το τρόπο δείχνει πως θέλει να σπάσει τα ταμπού. Αυτό το κάνουν περισσότερο για να τσακίσουν τη στάση των καθηγητών. Δεν τους ενδιαφέρει το γενικότερο πρόβλημα της παιδείας» υπογράμμισε και πρόσθεσε, ότι εντός της ημέρας θα υπάρξει μια εφ όλης της ύλης ενημέρωση, για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα.
Όσον αφορά το νομοσχέδιο για το ρατσισμό που θα καταθέσει στη βουλή η κυβέρνηση, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί θετική κίνηση τη πρωτοβουλία της κυβέρνησης να θέσει εντός της βουλής νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, καθώς όπως είπε «με την υπάρχουσα νομοθεσία η πολιτεία δεν έχει καταφέρει να πατάξει απόψεις “θα πάω στο κέντρο και θα διώξω όλους τους μετανάστες”».
«Παρόλα αυτά είμαστε επιφυλακτικοί. Περιμένουμε να δούμε το σαφές περιεχόμενο του νομοσχεδίου» συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου