Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ


σολιδαριτυ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ
(τσάντες, τετράδια, μολύβια κ.λπ.)
ΑΠΟ 11/9 ΩΣ 15/9
Με στόχο να μη μείνει ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΤΡΑΔΙΟ  καλούμε όσους συμπολίτες μας μπορούν, να προσφέρουν σχολικά είδη, καινούρια ή μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση, από την Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη μέχρι την Κυριακή 15
ΧΩΡΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ:
• ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΒΥΡΩΝΑ
(Χρ. Σμύρνης 143-151-Τηλ:210-7613239), απογεύματα 6.00 μ.μ.-9.00 μ.μ.
• 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
(Δαμάρεως 65 –είσοδος από Φιλολάου),
πρωινά 8.00 π.μ.-1.30 μ.μ.
Αντιμετωπίζουμε μια κυβέρνηση εχθρό όχι μόνο των φτωχών και των ανέργων, που η ίδια δημιουργεί με την ανάλγητη πολιτική της, αλλά και των παιδιών τους.
Γιατί μόνο ένας εχθρός των παιδιών θα διέλυε με τόση ευκολία τη δημόσια παιδεία: το μοναδικό εφόδιο που διαθέτει η νέα γενιά για να αλλάξει τη μοίρα της, να διεκδικήσει μια ζωή καλύτερη απ’ των γονιών της. Κι όμως, αυτή τη στιγμή με την κατακρεούργηση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, 20.000 μαθητές βρίσκονται σε απόλυτο αδιέξοδο. Οι 10.000 απ’ αυτούς να εκτιμάται ότι τελικά θα υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν εντελώς το σχολείο! Κι ενώ τα παιδιά μας (500.000 ζουν ήδη κάτω από το όριο της φτώχειας) δεν έχουν ούτε ξύστρα, άλλοι 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα απολυθούν, μεταξύ των οποίων χιλιάδες εκπαιδευτικοί και σχολικοί φύλακες, για να δημιουργηθούν καινούριοι άνεργοι και νέα φτωχά παιδιά… Όσοι κλάδοι αντιστέκονται, κατασυκοφαντούνται και ζουν την τρομοκρατία της πολιτικής επιστράτευσης. Ο θύτης ζητάει τα ρέστα από το θύμα. Εκείνοι που ανέβασαν την ανεργία των νέων στο αδιανόητο 62,9% είναι οι ίδιοι που θα μας πουν αύριο ότι το μέλλον των παιδιών μας κινδυνεύει απ’ τις απεργίες των εκπαιδευτικών. Ως τοπική κοινωνία οφείλουμε να αντιδράσουμε: δεν είναι θέμα τιμής, είναι θέμα επιβίωσης της κοινότητάς μας. Καθηγητές, γονείς, μαθητές, όλοι μαζί να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να οργανώσουμε τους αγώνες μας και τις αντιστάσεις μας από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα: απ’ το να μην δούμε φέτος ούτε ένα παιδάκι στην τάξη με πλαστική σακούλα αντί για σάκα, μέχρι να μην κλείσει κανένα δημόσιο σχολείο και να μη χάσει ούτε ένας δάσκαλος/υπάλληλος τη δουλειά του. Να απαιτήσουμε δημόσια, δωρεάν, ποιοτική παιδεία για όλους. Ένα δικαίωμα πολύτιμο για τη ζωή όσο το νερό και ο αέρας που αναπνέουμε!
ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΒΥΡΩΝΑ


ΠΗΓΗ:

vironassolidarity

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου