Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

3 εκατ. τα θύματα του πολέμου!

Έντυπη Έκδοση

3 εκατ. τα θύματα του πολέμου!

Να βγουν τα τανκς στην παρέλαση ή να μη βγουν; Ιδού το μέγα πατριωτικόν δίλημμα. Το θέμα είναι σοβαρό και άπτεται του πατριωτισμού μας. Βρήκαμε και σπόνσορα τον όμιλο Βαρδινογιάννη.
Κι αν θέλει, βάφουμε τα άρματα στα χρώματα του ομίλου. Λεφτά βρίσκονται όταν πρόκειται να προτάξουμε τον πατριωτισμό και το αξιόμαχο του λαού μας, για να αποτρέψουμε κάθε κακόβουλο γείτονα από την κακόβουλη επιθυμία να μας κατακτήσει. Λες κι αυτό είναι τόσο δύσκολο πια.
Δεν βλέπουν ότι η κυβέρνησή μας παραδίδεται από μόνη της, και μάλιστα με πολύ μεγάλη ευκολία, μόλις κάποιος τής κουνήσει ένα πεντάευρω; Και ήδη φροντίζει να μην υπάρχουν και πολλοί Ελληνες που θα μπορούσαν να προτάξουν τα στήθη τους στον εχθρό, αν παραστεί ανάγκη. Το 40% των Ελλήνων είναι ανασφάλιστοι. Γύρω στα 3 εκατ. Ελληνες, αν αρρωστήσουν, η ίδια τους η χώρα τούς πετάει στο δρόμο για να πεθάνουν.
Τα νοσοκομεία τούς δέχονται μόνο όταν η κατάσταση της υγείας τους είναι τόσο επείγουσα, που χρειάζεται οπωσδήποτε χειρουργείο. Αλλά ούτε πάλι τη γλιτώνουν. Πρέπει να πληρώσουν. Κι αν δεν έχουν, που δεν έχουν γιατί είναι ανασφάλιστοι, η λυπητερή πάει στην Εφορία. Καρκινοπαθείς δεν έχουν να πληρώσουν για να κάνουν χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες. Καρδιοπαθείς δεν μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους. Παιδιά μένουν χωρίς εμβολιασμούς για παιδικές ασθένειες που μέχρι τη δεκαετία του '60 θέριζαν. Και καθόμαστε και ασχολούμαστε με το αν θα βγουν τα τανκς στην παρέλαση ή αν θα πετάξουν αεροπλάνα και ελικόπτερα. Να πετάξουμε χαρταετό όπως κάναμε τόσα χρόνια -κι απ' ό,τι φαίνεται, κάποιοι συνεχίζουν να το κάνουν. Υπάρχει πόλεμος και γίνεται αυτή τη στιγμή.
Τον ζούμε. Τον βιώνουν καθημερινά τουλάχιστον 3 εκατ. ανασφάλιστοι, που είναι τα θύματα αυτού του πολέμου. Και θα υπάρξουν κι άλλα. Αν ο Δ. Αβραμόπουλος κόπτεται για την άμυνα και το αξιόμαχο των Ελλήνων, υπάρχουν 3 εκατ. ευκαιρίες για να το αποδείξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου