Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Απίστευτη αγριότητα για μια σύνταξη

Ηλεκτρονική Έκδοση

Απίστευτη αγριότητα για μια σύνταξη

Επί ένα χρόνο έμεινε κλειδωμένη 62χρονη τυφλή γυναίκα σε διαμέρισμα της ανατολικής Θεσσαλονίκης από συγγενείς της, οι οποίοι την κρατούσαν προκειμένου να εκμεταλλεύονται τη σύνταξη αναπηρίας και τα προνοιακά επιδόματά της. Η γυναίκα βρέθηκε υποσιτισμένη, σε άθλια σωματική και ψυχολογική κατάσταση από αστυνομικούς του τμήματος προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η οποία έκανε έφοδο στο σπίτι.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν τις τελευταίες μέρες η 62χρονη τυφλή γυναίκα κατάφερε να επικοινωνήσει με τον έξω κόσμο, κινητοποιώντας αρχικά μία φίλη της η οποία ενημέρωσε στη συνεχεία έναν κοινωνικό λειτουργό του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών. Ο τελευταίος κατήγγειλε τα όσα πληροφορήθηκε στην αστυνομία, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε και η εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
 
Από την προανάκριση που διενεργήθηκε αποκαλύφθηκε ότι η αδερφή του θύματος- 64 ετών- και η ανηψιά της - 35 ετών- κρατούσαν κλειδωμένη την 62χρονη από τον περασμένο Νοέμβριο σε διαμέρισμα επί της οδού Δελφών. Της αφαίρεσαν την αστυνομική της ταυτότητα, το βιβλιάριο καταθέσεων και το κινητό της τηλέφωνο, με σκοπό να αποσπάσουν τα περιουσιακά της στοιχεία, ενώ της προσέφεραν μία φορά στις τρεις μέρες φαγητό, με αποτέλεσμα η παθούσα να χάσει 30 με 40 κιλά από το αρχικό σωματικό της βάρος. Μόλις το τελευταίο 15ήμερο κι έπειτα από συνεχείς αντιδράσεις της 62χρονης, οι δύο γυναίκες την επανέφεραν στο διαμέρισμά της, στην ίδια περιοχή, όπου κι εκεί όμως συνέχισαν να την κρατούν φυλακισμένη.
 
Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για νοσηλεία και ήδη έχει κατατεθεί αίτημα από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών να φιλοξενηθεί σε κέντρο εκπαίδευσης και αποκατάστασης τυφλών. Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου