Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών

λεκτρονική Έκδοση 

Στο ύψος των διοδίων Πυργετού, έξω από τη Λάρισα

Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών

Χρήση χημικών από την αστυνομία
Φωνή διαμαρτυρίας για τη διαθεσιμότητα συναδέλφων τους ύψωσαν το Σάββατο εκατοντάδες εκπαιδευτικοί από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κοζάνη, Έβρο, Λαμία και άλλες πόλεις, εκτός από τους εκπαιδευτικούς της Θεσσαλίας που απηύθηναν και το κάλεσμα, στο ύψος των διοδίων Πυργετού, παρουσία του προέδρου της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσιφάκη και με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας σχολικών φυλάκων.
Φωτογραφία αρχείουΦωτογραφία αρχείουΠαρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, οι διαδηλωτές προέβησαν σε ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό του οδοστρώματος της Εθνικής Οδού στο συγκεκριμένο σημείο, όμως απωθήθηκαν από αστυνομικούς που έκαναν και χρήση χημικών.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας εξελίχθηκε σε δυο σημεία διαγωνίως και εκατέρωθεν των διοδίων, αφού οι εκπαιδευτικοί που ήρθαν από βόρεια Ελλάδα, βρίσκονταν στην άλλη πλευρά των διοδίων όπου αποκλείστηκαν από αστυνομικούς.
Η διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών της Λάρισας θα ολοκληρωθεί με πορεία στην πόλη όταν επιστρέψουν από τα διόδια Πυργετού.
Τον προσεχή Μάρτιο εκπνέει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας στο οποίο τέθηκαν περισσότεροι από 1.800 καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης και με βάση τις μέχρι σήμερα αποφάσεις των συναρμόδιων υπουργείων, προκύπτει πως τουλάχιστον 400 καθηγητές δεν θα επανατοποθετηθούν σε φορείς, είτε του υπουργείου Παιδείας είτε του υπ. Εσωτερικών και συνεπώς θα απολυθούν.
Η ΟΛΜΕ έχει καλέσει τις κατά τόπους ΕΛΜΕ σε γενικές συνελεύσεις, με πρόταση για απεργία στις 7 Φεβρουαρίου, ημέρα που στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκδικάζεται η προσφυγή εκπαιδευτικών κατά της διαθεσιμότητας στην οποία τέθηκαν τον Ιούνιο του 2013.
Όπως τονίζουν οι εκπαιδευτικοί: «όταν η αδικία γίνεται «νόμος και τάξη» τότε οι πολίτες πρέπει να αντιδράσουν. Ο οδοστρωτήρας των Μνημονίων ισοπεδώνει το δημόσιο σχολείο. Κατακτήσεις δεκαετιών καταργούνται με διαδικασίες εξπρές, ενώ η χρηματοδότηση έχει περικοπεί κατά 40%. Ζούμε σε μια εποχή που πλήττονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και υποβαθμίζεται - απαξιώνεται ο εκπαιδευτικός και ο παιδαγωγικός του ρόλος».
Newsroom Enet με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου