56χρονος άνεργος και ανασφάλιστος καρδιοπαθής με ανήλικο παιδί, ξεψύχησε περιμένοντας την αναγνώριση αναπηρικής σύνταξης από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Την τραγική ιστορία κρατικής αναλγησίας αποκάλυψε ο Ρ/Σ "Στο Κόκκινο".
Οπως είπε "Στο Κόκκινο" φίλος του 56χρονου, "ήταν ένας άνθρωπος με πολλά προβλήματα. Πολυνευρίτιδα, σακχαρώδη διαβήτη, εμφράγματα και μπαλονάκια. Η αρμόδια επιτροπή απέρριψε την έγκριση της σύνταξής του καθώς έκρινε ότι οι εξετάσεις του ήταν παραφουσκωμένες, αμφισβητώντας τις εξετάσεις ενός κρατικού νοσοκομείου, του ΓΝΑ".
Αμέσως μετά την απόρριψη της αίτησής του για σύνταξη, ο 56χρονος έπαθε ανακοπή στο σπίτι του. Μεταφέρθηκε στο "Γ. Γεννηματάς", όπου άφησε την τελευταία του πνοή.
Σημειώνεται ότι άνθρωποι με βαριά αναπηρία και σοβαρές ασθένειες περιμένουν από 10 μήνες έως και τρία χρόνια στα ΚΕΠΑ προκειμένου να τους αναγνωριστεί η σύνταξή τους, λόγω της υποστελέχωσης των δομών αλλά και της αυστηροποίησης του πλαισίου πιστοποίησης αναπηρίας.
"Ξεπερνά τον εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας η κατάσταση στα ΚΕΠΑ" δήλωσε σχετικά μιλώντας στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
 πηγη:http://www.avgi.gr/article/2164604/pethainontas-stin-ellada-tou-mnimoniou