Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Αμετακίνητος ο Κ. Μητσοτάκης - Στους δρόμους παραμένουν οι εκπαιδευτικοί (ενημέρωση - φωτ.)(ΠΗΓΗ LEFT GR)

9:11 | 21.03.2014

Κοινωνία

Αμετακίνητος ο Κ. Μητσοτάκης - Στους δρόμους παραμένουν οι εκπαιδευτικοί (ενημέρωση - φωτ.)

Συνεχίζουν σήμερα, για τρίτη ημέρα, τις κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτικοί, καθώς αύριο (Σάββατο) λήγει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και στο υπουργείο Παιδείας

Φωτογραφία: Μάριος Λώλος
Η ΟΛΜΕ, με ανακοίνωσή της, καταδικάζει «την αναλγησία των υπουργών Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου και Διοικ. Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη, αλλά και συνολικά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, οι οποίοι οδηγούν στην απόλυση – σφαγή εκατοντάδες εκπαιδευτικούς της τεχνικής – επαγγελματικής εκπαίδευσης στις 22 Μάρτη». Υπενθυμίζεται ότι σήμερα λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, από εκπαιδευτικούς που είναι σε διαθεσιμότητα, για την κάλυψη κενών θέσεων των υπουργείων Υγείας και Εργασίας (διαβάστε παρακάτω τις δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ). Κινητοποίηση και στη Θεσσαλονίκη (διαβάστε σχετικά) μέλη των ΕΛΜΕ και καθηγητές σε διαθεσιμότητα. Στις κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ ενάντια στις επικείμενες απολύσεις εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και στην πορεία προς τη Βουλή συμμετείχε αντιπροσωπεία  του ΣΥΡΙΖΑ με τους Βουλευτές Γιάννη Αμανατίδη, Έφη Γεωργοπούλου- Σαλτάρη και Μιχάλη Κριτσωτάκη, υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης (διαβάστε την κοινή τους δήλωση).
Ακούστε την Αγγελική Φατούρου στο Κόκκινο 105,5
Ενημέρωση από τις κινητοποιήσεις της Παρασκευής (από@dromografos και @MakisSinodinos):
21:30 Φωτογραφίες του Μάριου Λώλου από τη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 
20:08 Έχει ανοίξει το ένα ρεύμα κυκλοφορίας στη Βασ. Σοφίας. Οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί αποχωρούν, δίνοντας αγωνιστικό ραντεβού για τις επόμενες ημέρες.
19:54 Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, η συνάντηση μεταξύ πενταμελούς αντιπροσωπείας της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη απέβη άκαρπη. Όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να προκηρύξει τις υπόλοιπες 212 θέσεις για τους καθηγητές που υπολείπονται. Από την πλευρά του, ο υπουργός υποστήριξε πως  αυτό που προτίθεται να κάνει το υπουργείο είναι να δώσει μία παράταση στην διαθεσιμότητα, έτσι ώστε να εκκαθαριστούν ορθά οι πίνακες των ΑΣΕΠ. Οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι σχολικοί φύλακες τόνισαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους καθώς είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.
Οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποδέχθηκαν το αποτέλεσμα με συνθήματα όπως «όρκο τιμής να μην λυγίσω αν οι συνάδελφοι μου δεν γυρίσουν πίσω», έκλεισαν τη Βασ. Σοφίας και δηλώνουν πως δεν πρόκειται να υποχωρήσουν, ενώ επιπλέονη ΟΛΜΕ αποφάσισε κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, όπως αναφέρει ο @MakisSinodinos.
Στη συνάντηση μετείχαν ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμις Κοτσιφάκης, ο εκπρόσωπος του συντονιστικού καθηγητών σε διαθεσιμότητα Νίκος Κικάκης, ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ Σταμάτης Νικολάου, δύο ακόμη μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας και δύο συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ. 
19:33 Ξέσπασαν σε κλάματα εκπαιδευτικοί όταν ενημερώθηκαν για το αδιέξοδο στη συνάντηση με Κ. Μητσοτάκη. Καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποιείται αυτήν την στιγμή στη Βασ. Σοφίας ενώ υπάρχει και έκκληση των εκπαιδευτικών σε κόσμο να συνδράμει στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Βασ. Σοφίας.
Media preview
Media preview
Media preview
19:00 Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις εκπαιδευτικοί και σχολικοί φύλακες καθώς δεν έμειναν ευχαριστημένοι από τη συνάντηση με Κ. Μητσοτάκη. (@MakisSinodinos) Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αυτήν την στιγμή στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Βασ. Σοφίας.
Media preview
--------------------------------
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας
16:44 Οι αξιολογητές αποχωρούν
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
16:30 Αξιολογητής αποτρέπεται από τους συγκεντρωμένους να μπει στο υπουργείο Παιδείας:
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
15:30 Αλυσίδες, για να μην περάσει  αξιολογητής στο υπουργείο:
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
14:50 Περικυκλωμένοι οι διαδηλωτές από ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Παιδείας:
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
13:10 Όλοι φεύγουν τώρα με ηλεκτρικό για το υπουργείο Παιδείας. Κλείστηκε τελικά συνάντηση επιτροπής της ΟΛΜΕ με Μητσοτάκη στις 17.30.
12:45 Η πορεία φτάνει στο Σύνταγμα:
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
12:25 Ξεκίνησε η πορεία, μαζί και το ΠΑΜΕ:
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
11:50 Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο στην πλ. Κλαυθμώνος:
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
*****
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Οι εκπαιδευτικοί ζητούσαν να λάβουν μία προφορική, έστω, διαβεβαίωση από τον υπουργό ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις εκπαιδευτικών.  Ο K. Μητσοτάκης αρκέστηκε να σχολιάσει σχολίασε τα γεγονότα μέσω... twitter  τονίζοντας ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις δεν αλλάζουν. Στο σημείο μετέβη και ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού προκειμένου να συνομιλήσει με την αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών. Σήμερα, αναμένεται νέα συνάντηση της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

ΣΥΡΙΖΑ: Να ανακληθούν οι παράνομες και αντισυνταγματικές απολύσεις

«Αποφράδα μέρα» η σημερινή, καθώς χιλιάδες Έλληνες γίνονται θυσία στον «Μινώταυρο του Μνημονίου» υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ για τη διοικητική μεταρρύθμιση, Αλ. Μητρόπουλος. Όπως αναφέρει, «σήμερα λήγει η 8μηνη διαθεσιμότητα για σχολικούς φύλακες, καθηγητές και άλλες κατηγορίες υπαλλήλων και απολύονται σε υλοποίηση βάρβαρης μνημονιακής δέσμευσης. Σε λίγες ημέρες ακολουθούν οι ηρωικές καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, οι υπάλληλοι των Ασφαλιστικών Ταμείων και άλλων Υπηρεσιών. Καλούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, τη δικομματική κυβέρνηση να συναισθανθεί τις ευθύνες της!  Να ανακαλέσει πάραυτα την απόφασή της για απόλυση όσων τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Όσους, χωρίς να ευθύνονται, πετάχτηκαν στον «Μινώταυρο του Μνημονίου». Όσοι θα μείνουν σε λίγες ώρες άνεργοι και ανήμποροι να διαβιώσουν με αξιοπρέπεια οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί, δια στόματος του Προέδρου του,  Αλέξη Τσίπρα, ότι θα αποκατασταθούν οι αδικίες».
«Στις 22 Μαρτίου εκπνέει ο χρόνος της διαθεσιμότητας για 1054 σχολικούς φύλακες και 255 εκπαιδευτικούς. Οι εν λόγω εργαζόμενοι, εάν η κυβέρνηση συνεχίσει να εμμένει στις αποφάσεις της, θα προστεθούν στον μακρύ κατάλογο του 1.300.000 και πλέον ανέργων της χώρας» σημειώνει ηβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Δριτσέλη και υπογραμμίζει: «Την ίδια στιγμή που οι υπουργοί της κυβέρνησης κρύβονται για να μετριάσουν τις πολιτικές εντυπώσεις των απολύσεων, οι δικομματικοί εταίροι πανηγυρίζουν μία ακόμα συμφωνία με την τρόϊκα της οποίας όμως το περιεχόμενο δεν τολμούν καν να ανακοινώσουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους και τους άνεργους πολίτες της χώρας σε αλληλεγγύη ενάντια στην πολιτική της εργασιακής ζούγκλας και των απολύσεων και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει δεσμευτεί στο πιο υψηλό θεσμικό επίπεδο για την ακύρωση όλων των παράνομων και αντισυνταγματικών απολύσεων». 
         
- See more at: http://left.gr/news/ligei-8mino-tis-diathesimotitas-stoys-dromoys-xana-oi-kathigites#sthash.FhBxy2V9.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου