Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Εκπαιδευτικοί κατά Αρβανιτόπουλου: «Εξυπηρετείς κολλητούς κ΄ χαρίζεις εκατ. ευρώ»

Ημ/νια Δημοσίευσης: Τρ 1 Απρ 2014

Εκπαιδευτικοί κατά Αρβανιτόπουλου: «Εξυπηρετείς κολλητούς κ΄ χαρίζεις εκατ. ευρώ»

 arvanitopoulos
Σαφείς αιχμές σε βάρος του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου αφήνει η ηγεσία του φορέα εκπροσώπησης των εκπαιδευτικών στο δύσκολο στίβο του ιδιωτικούτομέα αναφέροντας, μέσα στην επιστολή διαμαρτυρίας την οποία του απέστειλαν τη Δευτέρα31 Μαΐου, ότι εξυπηρετεί «κολλητούς» εκπαιδευτικών ομίλων και ιδιοκτήτες σχολείωνυπονομεύοντας το χαρακτήρα του δημόσιου αγαθού της Παιδείας.
Στην επιστολή την οποία συνυπογράφουν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕΜιχάλης Κουρουτός και ο γενικός γραμματέας Χρήστος Σαρρής ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο κ. Αρβανιτόπουλος, «επέλεξε ναεκχωρήσει τμήμα της δημόσιας τεχνικής εκπαίδευσης στους “κολλητούς” των εκπαιδευτικών ομίλων, να συρρικνώσει δραματικά τη δημόσια εκπαίδευση με συγχωνεύσεις, απολύσεις και διαθεσιμότητες, να χαρίσει δεκάδες εκατ. ευρώ σε ιδιοκτήτες ιδιωτικώνσχολείων με διάφορα νομοθετήματα, να μετατρέψει το χώρο της πιστοποίησης και της κατάρτισης σε ένα απέραντο πάρτι κερδοσκόπων που πλαστογραφούν τίτλους με δημόσια αξία και να εντάξει στο στενό πυρήνα των συνεργατών του ανθρώπους που είτε πρωταγωνιστούν σε σκάνδαλα πανελλαδικού βεληνεκούς (βλ. Οίκος Ναύτου)». Με αφορμή το πολυνομοσχέδιο το οποίο ψηφίστηκε με «κουκιά» της κυβερνητικής πλειοψηφίας την Κυριακή, οι επικεφαλής της ΟΙΕΛΕ τονίζουν ότι ο υπουργός Παιδείας ικανοποίησε ένα χρόνιοαίτημα των σχολαρχών που από τη νέα ρύθμιση κερδίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τη δραστική μείωση του εργασιακού κόστους και τη συρρίκνωση τωναποζημιώσεων.
Αναλυτικά, η επιστολή της ΟΙΕΛΕ προς τον κ. Αρβανιτόπουλο έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Μετά από την ψήφιση της χθεσινής αντισυνταγματικής ρύθμισης στο πολυνομοσχέδιο που, κατά ομολογία του Υπουργού Οικονομίας στον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ, κατατέθηκε με προσωπική σας εντολή αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας ότι χρησιμοποιείτε τη θέση του Υπουργού Παιδείας για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων. Μετατρέποντας τα ιδιωτικά σχολεία από παρόχους κοινωνικού αγαθού σε πρατήριο εμπορικού προϊόντος και τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς σε αναλώσιμους υπαλλήλους, ικανοποιήσατε ένα χρόνιο αίτημα των σχολαρχών που από τη ρύθμιση αυτή κερδίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τη δραστική μείωση του εργασιακού κόστους και τη συρρίκνωση των αποζημιώσεων και αποδείξατε το μόνιμο μένος της κυβέρνησής σας απέναντι στον κόσμο της εργασίας. Διότι μόνο ως αποτέλεσμα μένους μπορεί να ερμηνευτεί η εισαγωγή μιας τέτοιας ρύθμισης στο πολυνομοσχέδιο τη στιγμή που για εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας τον Ιούλιο του 2013 με παρόμοιο περιεχόμενο εκκρεμεί απόφαση του ΣτΕ (ενώ η εφαρμογή της είχε ήδη ανασταλεί με απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου). Έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο η παραθεσμική λειτουργία του Υπ. Παιδείας και της κυβέρνησης που δεν διστάζει να υποκαταστήσει επί της ουσίας και το συνταγματικό δικαστήριο προσβάλλοντας την διάκριση των εξουσιών, κατάκτηση του δυτικού πολιτισμού από την εποχή της Γαλλικής Επανάστασης.
Είχατε την ιστορική ευκαιρία, όπως και ο προκάτοχός σας κ. Μπαμπινιώτης, ως άνθρωποι που προέρχεστε από το χώρο της εκπαίδευσης, να προστατεύσετε σε δύσκολους καιρούς το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης και να επιχειρήσετε να μετριάσετε τις επιπτώσεις της κρίσης στο χώρο της Παιδείας.
Αντ’ αυτού επιλέξατε να εκχωρήσετε τμήμα της δημόσιας τεχνικής εκπαίδευσης στους «κολλητούς» των εκπαιδευτικών ομίλων, να συρρικνώσετε δραματικά τη δημόσια εκπαίδευση με συγχωνεύσεις, απολύσεις και διαθεσιμότητες, να χαρίσετε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων με διάφορα νομοθετήματα, να μετατρέψετε το χώρο της πιστοποίησης και της κατάρτισης σε ένα απέραντο πάρτι κερδοσκόπων που πλαστογραφούν τίτλους με δημόσια αξία, να εντάξετε στο στενό πυρήνα των συνεργατών σας ανθρώπους που είτε πρωταγωνιστούν σε σκάνδαλα πανελλαδικού βεληνεκούς (βλ. Οίκος Ναύτου) ή που φέρονται αναμεμιγμένοι σε δραστηριότητες που ελέγχονται για διασπάθιση δημόσιου χρήματος.
Η ΟΙΕΛΕ και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, παρά τις κοπιώδεις προσπάθειές σας, θα συνεχίσουν να υπάρχουν, να δίνουν τη μάχη για το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης, για ποιοτική και σύγχρονη Παιδεία. Εσείς όμως θα αποχωρήσετε σύντομα με τη βούληση του λαού μας έχοντας συγκεκριμένη καταγραφή έργου, του οποίου οι καταστροφικές συνέπειες για την Παιδεία και οι ηθικές του διαστάσεις θα ελέγχονται ιστορικά για δεκαετίες.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Μ. ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Μ. ΣΑΡΡΗΣ»

ΠΗΓΗ:http://www.nez.gr/greek-news/%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CE%B1%CF%81%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου