Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Σύνταξη πριν από τα 62

Ηλεκτρονική Έκδοση 

Tα 16 KΛEIΔIA εξόδου για ΔEKO, Δημόσιο, Tράπεζες

Σύνταξη πριν από τα 62

Ποιοί γλυτώνουν από τις δαγκάνες της E.E.
Η ΕYPΩΠAIKH ΕΠITPOΠH πιέζει σθεναρά για την κατάργηση των πρόωρων, πριν από το 62ο έτος, συνταξιοδοτήσεων, επικαλούμενη λόγους «ισότητας». Η «Ε» επισημαίνει 11+5 σημεία, των οποίων μπορούν να κάνουν χρήση χιλιάδες ασφαλισμένοι, χωρίς πανικό, προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν μέχρι και 12 χρόνια νωρίτερα.
Κομβικά σημεία είναι η 20ετία (στο Δημόσιο) και η 25ετής ασφάλιση για χιλιάδες εργαζομένους σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ και τράπεζες, που έμμεσα απειλούνται από ενδεχόμενες αλλαγές στο καθεστώς των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Δικαίωμα για «έξοδο» στη σύνταξη με 25ετία και το κατά περίπτωση όριο ηλικίας έχουν 500.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ και τράπεζες). 
 
«Τυχεροί» είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς με τη συμπλήρωση της 25ετίας θεμελιώνουν δικαίωμα και μπορούν να αποχωρήσουν όποτε πιάσουν το όριο ηλικίας. Στα λεγόμενα ειδικά ταμεία (ΔΕΚΟ και τράπεζες) απαιτείται η συμπλήρωση τόσο της 25ετίας όσο και του ορίου συνταξιοδότησης για να θεμελιωθεί δικαίωμα (με εξαίρεση τις μητέρες ανηλίκων). Tου  ΔHMHTPH MAΛTH
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου