Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Πάπας: Οι κομμουνιστές μας έκλεψαν τη σημαία

Πάπας: Οι κομμουνιστές μας έκλεψαν τη σημαία

Ο πάπας Φραγκίσκος ισχυρίστηκε ότι οι κομμουνιστές είναι «κρυφοί χριστιανοί», οι οποίοι σφετερίστηκαν το κήρυγμα του Ευαγγελίου κατά της φτώχειας.

Ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, του οποίου η οξεία κριτική στον καπιταλισμό του έχει δώσει το προσωνύμιο του «μαρξιστή», τόνισε σε συνέντευξή του την Κυριακή ότι ο κομμουνισμός «έκλεψε» την σημαία του χριστιανισμού.
Ο 77χρονος ποντίφικας, μιλώντας στην εφημερίδα IlMessaggero της Ρώμης, σημείωσε ότι «η σημαία των φτωχών είναι χριστιανική. Η φτώχεια βρίσκεται στο επίκεντρο της διδασκαλίας του Ευαγγελίου».
Οι δηλώσεις του έγιναν μετά από ερώτηση που του έγινε διαμέσου ιστοτόπου του περιοδικούEconomist ότι ακούγεται σαν λενινιστής, όταν ασκεί κριτική στον καπιταλισμό και καλεί σε ριζοσπαστικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις.
Αναφερόμενος σε αποσπάσματα από την Βίβλο για την ανάγκη προστασίας των πτωχών, των αρρώστων και όσων έχουν ανάγκη, ο Πάπας σημείωσε ότι «οι κομμουνιστές ότι όλα αυτά είναι κομμουνισμός. Σίγουρα, είκοσι αιώνες αργότερα. Έτσι, όταν μιλούν, κάποιος μπορεί να τους πει: Μα τότε είσαι χριστιανός».
- See more at: http://left.gr/news/papas-oi-kommoynistes-mas-eklepsan-tin-simaia#sthash.o7a4SKYQ.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου