Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Καταργείται η λειτουργία του «Copy-Paste» στους ελληνικούς υπολογιστές

Το Κουλούρι

πηγή: Το Κουλούρι

Κοινωνία

Καταργείται η λειτουργία του «Copy-Paste» στους ελληνικούς υπολογιστές

Μια σατιρική ματιά στην ψηφιακή πραγματικότητα

Μια απόφαση η οποία θα συζητηθεί και έχει ήδη προκαλέσει εντονότατες αντιδράσεις στη χώρα μας, ανακοινώθηκε στα πλαίσια του ογδοηκοστού Παγκοσμίου Συνεδρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Ζηλανδία.
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της επιτροπής  Υπολογιστών και Σύγχρονων Συσκευών, Ματίας Φοξ, η επιτροπή των σοφών, η οποία είναι αρμόδια για την παγκόσμια νομοθεσία σε ό,τι αφορά θέματα που άπτονται των τεχνολογιών και των επιστημών, αποφάσισε να τιμωρήσει την Ελλάδα με απαγόρευση της χρήσης της λειτουργίας «Copy-Paste» για δυο χρόνια. Η ποινή αφορά και τη λειτουργία «Cut-Paste», δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, ούτε και είναι εφέσιμη και η εφαρμογή της θα ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου του 2015 σε όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της χώρας.
«Τα τελευταία χρόνια γινόμασταν όλο και πιο συχνά αποδέκτες παραπόνων σχετικά με τον τρόπο χρήσης του «Copy-Paste» από τους συμπατριώτες σας. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονταν στη δημοσιογραφία, όπου ένα άρθρο μπορούσε να αναπαραχθεί αυτούσιο σε δεκάδες άλλα μέσα, ακρίτως, δίχως αναφορά της πηγής και φυσικά έλεγχο της αξιοπιστίας του. Παρόμοιο φαινόμενο συναντήσαμε και στα Πανεπιστήμια, με εκατοντάδες ίδιες εργασίες, ακόμη και στα κοινωνικά δίκτυα, με ίδια post στο Facebook και tweet στο Twitter από διαφορετικούς χρήστες τους. Παιδιά το χρησιμοποιείτε λάθος», τονίζει μιλώντας στο «Κουλούρι» ο αντιπρόεδρος της επιτροπής, Τζεφ Αλμούνια για να συνεχίσει:
 
«Έπρεπε κάτι να κάνουμε. Ίσως σας φαίνεται λίγο αυστηρή η τιμωρία αλλά δεν είχαμε άλλη επιλογή. Τα πιο αυστηρά μέλη της επιτροπής πρότειναν ακόμη και απαγόρευση χρήσης του ίντερνετ στους Έλληνες για κάποιο διάστημα αλλά τους πείσαμε πως πρέπει να φανούμε πιο ελαστικοί», περιγράφει. Πρόκεται για μια αναμφίβολα ιστορική απόφαση, καθώς είναι η πρώτη φορά που μια χώρα αποκλείεται από τη χρήση της συγκεκριμένης λειτουργίας, η οποία έκανε την εμφάνισή της κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980.
Τέλος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Κουλουριού», χιλιάδες είναι οι φοιτητές που έχουν σπεύσει να ορίσουν την παράδοση της πτυχιακής τους εργασίας πριν από τη λήξη του έτους, ώστε να προλάβουν την εφαρμογή της απόφασης, ενώ κάτω από αυτές τις συνθήκες αρκετά είναι τα ΜΜΕ τα οποία εξετάζουν το ενδεχόμενο να βάλουν λουκέτο στη λειτουργία τους.
- See more at: http://left.gr/news/katargeitai-i-leitoyrgia-toy-copy-paste-stoys-ellinikoys-ypologistes#sthash.pk678PUs.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου