ΠΑΛΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΠΑΛΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Χριστόφορος Δουλγέρης

Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014

Προς απελευθέρωση και τα μεταπτυχιακά

Προς απελευθέρωση και τα μεταπτυχιακά

10:45 | 31 Ιουλ. 2014
Την απελευθέρωση των μεταπτυχιακών προγραμμάτων των ΑΕΙ σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας, όπως έγινε γνωστό μετά από σύσκεψη του Ανδρέα Λοβέρδου με τους πρυτάνεις.
Ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι θα απελευθερωθεί η διαδικασία λειτουργίας των μεταπτυχιακών προγραμμάτων, προκειμένου οι αποφάσεις να λαμβάνονται με υπογραφή των Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων και όχι με υπογραφή υπουργού, ενώ η αξιολόγησή τους θα γίνεται από την ΑΔΙΠ.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν επίσης ζητήματα όπως οι μετεγγραφές των φοιτητών, οι προϋπολογισμοί των ιδρυμάτων για το νέο έτος, οι παλαιοί φοιτητές, η αξιολόγηση των ιδρυμάτων και η αξιολόγηση των οργανογραμμάτων των οκτώ πανεπιστημίων στα οποία υπάρχουν εργαζόμενοι στη διαθεσιμότητα.
Όπως ανέφερε ο  Α. Λοβέρδος, την Πέμπτη, σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και συναρμόδιους υπουργούς θα αποφασιστεί η εξαίρεση των ειδικών λογαριασμών (ΕΛΚΕ) από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών προκειμένου να έχουν την ευελιξία τα ιδρύματα να αυτοχρηματοδοτούνται μέσω της έρευνας.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα εκδοθεί εγκύκλιος ενημέρωσης των ιδρυμάτων για τον τρόπο χρησιμοποίησης κονδυλίων από τα αποθεματικά τους για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού, όπως ο νόμος επιτρέπει.
Μία από τις προτάσεις του υπουργείου ήταν η δημιουργία επί πληρωμή αγγλόφωνων προπτυχιακών προγραμμάτων για αλλοδαπούς.
Ο Α. Λοβέρδος διεμήνυσε επίσης ότι ο νόμος για τους «λιμνάζοντες» φοιτητές θα εφαρμοστεί και ανέφερε ότι το πόρισμα για την αξιολόγηση των οργανογραμμάτων των οκτώ ιδρυμάτων θα παραδοθεί από τον αξιολογητή στις 4 Αυγούστου.
Κατηγορία άρθρου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου