Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Το «ιδιαίτερα επιτυχημένο» σύστημα εκπαίδευσης που θέλει ο Φούχτελ (Video)


Το Ποντίκι Web
Το «ιδιαίτερα επιτυχημένο» σύστημα εκπαίδευσης που θέλει ο Φούχτελ (Video)

Την ίδια στιγμή που ο επιτετραμμένος της γερμανικής κυβέρνησης στην Ελλάδα Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ εμφανίζεται, σύμφωνα με την αυστριακή Die Presse, πρόθυμος «να εισαγάγει στην Ελλάδα το δυαδικό σύστημα εκπαίδευσης, το οποίο προβλέπει σχολική εκπαίδευση και πρακτική εξάσκηση σε επιχειρήσεις και είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο στη Γερμανία», ένα γερμανικό βίντεο αποκαλύπτει τον επιλεκτικό χαρακτήρα του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ελληνική περιγραφή του βίντεο, το οποίο τιτλοφορείται «Εσείς παιδάκια ελάτε...» (Ihr Kinderlein kommet ...), το βίντεο δημιουργήθηκε από το συνδικάτο μετάλλου Γερμανίας (IG Metall) για να καταγγείλει τον επιλεκτικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης και τις αδικίες που επιφέρει.

«Μια τρυφερή παιδική φωνούλα τραγουδάει ένα παραδοσιακό παιδικό τραγούδι και περιγράφει πως πετιούνται ένα-ένα τα παιδάκια εκτός συστήματος.

Το κλιπ εντάσσεται στην καμπάνια "Επανάσταση Εκπαίδευση" (Revolution Bildung) που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο το συνδικάτο IG Metall. Με δράσεις σε όλη τη Γερμανία προσπαθεί να αναδείξει τις κατάφωρες αδικίες του γερμανικού εκπαιδευτικού συστήματος με στόχο να συσπειρώσει μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές και νέους εργαζόμενους - "Για καλή εκπαίδευση. Για όλους." (Für gute Bildung. Für alle)».

Το βίντεο αναρτήθηκε με ελληνικούς υπότιτλους από τον Σύλλογο Υπαλλήλων του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.

ΠΗΓΗ:Το Ποντίκι Web

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου