Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Ο λόγος για την αξιολόγηση των Δ.Υ. και ιδιαίτερα για το ποσοστό του 15%

Ο λόγος για την αξιολόγηση των Δ.Υ. και ιδιαίτερα για το ποσοστό του 15%

anastasiadis2
Του Χρήστου Αναστασιάδη
Ο λόγος για την αξιολόγηση των Δ.Υ. και ιδιαίτερα για το ποσοστό του 15% που εκ των προτέρων και υποχρεωτικά προβλέπεται ότι θα κατατάσσονται κάτω από τη βάση και θα παίρνουν τον δρόμο της απόλυσης!
Δε μπορεί οι δημόσιες υπηρεσίες να αξιολογούνται με ένα στρατοκρατικό πυραμιδωτά σύστημα αξιολόγησης χωρίς να έχουν καν λόγο (προβλέπονται κάτι τυπικές ενστάσεις, στάχτη στα μάτια) οι υφιστάμενοι για τους αξιολογητές τους προϊσταμένους τους!
Θα έπρεπε η αξιολόγηση να γίνεται και από τη βάση προς την κορυφή!
α) Θα αξιολογούσε πάντα θετικά ένας εκπαιδευτικός τον σχολικό του σύμβουλο για το διέξοδο που του έδωσε στις μεγάλες προκλήσεις της παιδαγωγικής και της διδασκαλίας;
β) Θα αξιολογούσε πάντα θετικά ένας εκπαιδευτικός τον διευθυντή του για την διοικητική και παιδαγωγική του επάρκεια;
γ) Θα αξιολογούσε πάντα θετικά ένας διευθυντής σχολικής μονάδας τον διευθυντή εκπαίδευσης του ΠΥΣΠΕ για τις διοικητικές του ικανότητες και για την στήριξη της σχολικής του μονάδας; κ.ο.κ. με τελικό αποδέκτη την κυβερνητική πολιτική και τον συγκεκριμένο υπουργό.
 Η παρούσα δήθεν αξιολόγηση (αντιγραφή απ΄το εξωτερικό) δε θα μπορούσε βέβαια να στηριχτεί από την εκπαιδευτική κοινότητα, αφού αποσκοπεί στον εκφοβισμό των εκπαιδευτικών και όλων των Δ.Υ, και σε μαζικές απολύσεις τους!
Αυτά απ΄ την επόμενη σχολική χρονιά, από μια κυβέρνηση που θα «ακούει» τη βάση, μια βάση που δε θα αποδεχτεί ως φυσικές τις εκ των προτέρων μνημονιακές απολύσεις!
Αναστασιάδης Χρήστος
Δάσκαλος

ΠΗΓΗ:http://pekp.gr/?p=55876

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου