Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Νηπιαγωγοί των 210 ευρώ

Νηπιαγωγοί των 210 ευρώ

09:42 | 26 Αυγ. 2014
Εκατοντάδες πτυχιούχοι νηπιαγωγοί που εργάζονται σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία αμείβονται με μισθούς πείνας κατά παράβαση του νόμου 682/77 που ορίζει ότι θα πρέπει να αμείβονται «τουλάχιστον» με το μισθό των ομοιόβαθμων τους δημοσίων εκπαιδευτικών. Σε πολλές, μάλιστα, περιπτώσεις οι νηπιαγωγοί αυτοί ορίζονται ως διευθυντές των σχολείων τους ή και νόμιμοι εκπρόσωποι (ενδεχομένως χωρίς καν να το γνωρίζουν άρα με πλαστογραφημένη την υπογραφή τους) με κίνδυνο να φορτωθούν την όποια παρανομία του ιδιοκτήτη.
Με τον τρόπο αυτό οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι λόγω της ανεργίας και της γενικευμένης εκμετάλλευσης.
         
Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΔΡΑΝΕΙ
Ο νόμος 682/77  ορίζει ότι η μισθοδοσία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών πρέπει να καταβάλλεται μέσω τραπέζης. Πολλές φορές όμως ο μισθός καταβάλλεται «στο χέρι» προκειμένου να μην ελέγχεται. Επίσης ο Διευθυντής Εκπαίδευσης οφείλει να ελέγχει κάθε μήνα τις μισθολογικές καταστάσεις του σχολείου οι οποίες πρέπει να είναι υπογεγραμμένες από τους εκπαιδευτικούς. Ο έλεγχος αυτός όμως δε γίνεται σχεδόν ποτέ από τους περισσότερους Διευθυντές Εκπαίδευσης. Στις συνεχείς δε διαμαρτυρίες και καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ απαντούν στερεότυπα «πείτε μας ποιοι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για να το ελέγξουμε». Ζητούν δηλαδή από την Ομοσπονδία να «καρφώσει» τους συναδέλφους που καταγγέλλουν τις παρανομίες (!) αντί να κάνουν οι ίδιοι τον έλεγχο που υποχρεούνται βάσει του νόμου.
Καλούμε τους Υπουργούς Παιδείας και Εργασίας να αναλάβουν, επιτέλους, τις ευθύνες τους και να θέσουν τέρμα στην εξευτελιστική αυτή πρακτική.    
Καλούμε τους συναδέλφους, αλλά και όλη την ελληνική κοινωνία να αντιληφθούν την καταρράκωση των θεσμών, την απαξίωση της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών και να αντιδράσουν δίνοντας τη μάχη για την ανατροπή της πολιτικής που εξαθλιώνει τους πολλούς και βοηθά να θησαυρίζουν οι λίγοι.
Κατηγορία άρθρου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου