Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Διδασκαλική Ομοσπονδία: «Aγνοούμενος ο Λοβέρδος από το διάλογο» «Ο εμπαιγμός συνεχίζεται»

Ηλεκτρονική Έκδοση 

Διδασκαλική Ομοσπονδία: «Aγνοούμενος ο Λοβέρδος από το διάλογο»

«Ο εμπαιγμός συνεχίζεται»
Καμία λύση δεν έχει δρομολογηθεί και αγνοείται από το τραπέζι του διαλόγου ο Α. Λοβέρδος και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διδασκαλική ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ).
Η ΔΟΕ μετά την κινητοποίηση που πραγματοποίησε την Παρασκευή 29 Αυγούστου, έβγαλε απολογιστική ανακοίνωση και με σκληρή γλώσσα αναφέρει τα εξής:
"Ο εκπαιδευτικός κόσμος και η ελληνική κοινωνία βρίσκονται για μία ακόμη φορά στο ίδιο -άχαρο- έργο θεατές. Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με πάρα πολλά προβλήματα και το αυτονόητο γίνεται και πάλι ζητούμενο . Ο Υπουργός κος Λοβέρδος και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας περιορίζονται στις διαπιστώσεις των προβλημάτων, δεν δίνουν λύσεις και αποφεύγουν το διάλογο που οι ίδιοι υποσχέθηκαν.
Στην κινητοποίηση που πραγματοποίησε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σήμερα Παρασκευή 29/8 ώρα 11.0ο π.μ. και στο αίτημα να υπάρχει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία παρέμειναν πιστοί στην τακτική της απαξίωσης και της απουσίας από τον διάλογο. Κανένα μέλος της πολιτικής ηγεσίας δεν συνάντησε τους εκπροσώπους των συγκεντρωμένων και το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., με τη δικαιολογία ότι απουσίαζαν από τα γραφεία τους ή ότι απασχολούνταν με το ουκρανικό ζήτημα !!!".
Τα ασυμμάζευτα
Συνεχίζοντας η ΔΟΕ τονίζει: "Έστειλαν τους Συμβούλους τους για να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα και την οργή του εκπαιδευτικού κόσμου αλλά επί της ουσίας δεν υπήρξε καμία πρόταση που θα άρει τα αδιέξοδα της εκπαίδευσης. Ούτε μαζικοί διορισμοί προβλέπονται ούτε χρηματοδότηση της εκπαίδευσης που θα αποτελούσε την απάντηση στην κρίση.
Το ΔΣ της ΔΟΕ καταγγέλλει αυτή την παρελκυστική πολιτική της αναποτελεσματικότητας και του εμπαιγμού. Απαιτούμε τώρα μαζικούς διορισμούς και να λυθούν τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον εκπαιδευτικό κόσμο και καθημερινά πολλαπλασιάζονται. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προσέλθει σε ουσιαστικό διάλογο και να δώσει λύσεις. Εμείς συνεχίζουμε ενωτικά και αταλάντευτα τον αγώνα μας'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου