ΠΑΛΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΠΑΛΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Χριστόφορος Δουλγέρης

Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014

Ο Λοβέρδος... αγνοείται

Ο Λοβέρδος... αγνοείται

21:21 | 31 Αυγ. 2014
Τελευταία ανανέωση 21:21 | 31 Αυγ. 2014
Για «εμπαιγμό» κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, που στις 29 Αυγούστου πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «καμία λύση δεν έχει δρομολογηθεί στα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης», ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος και η πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας «αγνοούνται από το τραπέζι του ουσιαστικού διαλόγου».
«Ο εκπαιδευτικός κόσμος και η ελληνική κοινωνία βρίσκονται για μία ακόμη φορά  στο ίδιο -άχαρο- έργο θεατές. Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με πάρα πολλά προβλήματα και το αυτονόητο γίνεται και πάλι ζητούμενο .  Ο Υπουργός κος Λοβέρδος και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας περιορίζονται στις διαπιστώσεις των προβλημάτων,  δεν δίνουν λύσεις και αποφεύγουν το  διάλογο που οι ίδιοι υποσχέθηκαν», αναφέρει η ΔΟΕ στην ανακοίνωσή της και συνεχίζει:
«Στην κινητοποίηση  που πραγματοποίησε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σήμερα Παρασκευή 29/8 ώρα 11.0ο π.μ. και στο αίτημα να υπάρχει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία παρέμειναν πιστοί στην τακτική της απαξίωσης και της απουσίας από τον διάλογο. Κανένα μέλος της πολιτικής ηγεσίας δεν συνάντησε τους εκπροσώπους των συγκεντρωμένων και το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.,  με  τη δικαιολογία ότι απουσίαζαν από τα γραφεία τους ή ότι απασχολούνταν με το ουκρανικό ζήτημα !!!
Έστειλαν τους Συμβούλους τους για να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα και την οργή του εκπαιδευτικού κόσμου αλλά επί της ουσίας δεν υπήρξε καμία πρόταση που θα άρει τα αδιέξοδα της εκπαίδευσης.  Ούτε μαζικοί διορισμοί προβλέπονται ούτε χρηματοδότηση της εκπαίδευσης που θα αποτελούσε την απάντηση στην κρίση.
Το ΔΣ της ΔΟΕ καταγγέλλει αυτή την παρελκυστική πολιτική της αναποτελεσματικότητας και του εμπαιγμού. Απαιτούμε τώρα μαζικούς διορισμούς και να λυθούν τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον εκπαιδευτικό κόσμο και καθημερινά πολλαπλασιάζονται. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να  προσέλθει σε ουσιαστικό διάλογο και να δώσει λύσεις. Εμείς συνεχίζουμε ενωτικά και αταλάντευτα τον αγώνα μας».
ΠΗΓΗ:http://tvxs.gr/news/paideia/o-loberdos-agnoeitai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου