Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Οριζόντιο «κούρεμα» και στους παιδικούς σταθμούς

3/08/14ONLINE ΕΚΔΟΣΗ
ΕΛΛΑΔΑ

Οριζόντιο «κούρεμα» και στους παιδικούς σταθμούς

Παραβλέποντας ότι η οικονομική κρίση οδήγησε στη ραγδαία αύξηση των αιτήσεων για το πρόγραμμα φιλοξενίας σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα επιπλέον κονδύλια που θα δοθούν.
        
 
Σε αδιέξοδο βρίσκονται χιλιάδες οικογένειες, τα παιδιά των οποίων αποκλείονται από τη δωρεάν φιλοξενία στο πρόγραμμα φιλοξενίας σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Αν και τα συναρμόδια υπουργεία εξασφάλισαν τα ποσά για τη χρηματοδότηση του συνόλου των προσφερόμενων θέσεων, αυτά δεν επαρκούν καθώς οι αιτήσεις που κατατέθηκαν φέτος είναι περίπου 14.000 περισσότερες από πέρυσι.
Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως τα αποτελέσματα της καταγραφής του συνόλου των αιτημάτων, σύμφωνα με εκτιμήσεις του προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και δημάρχου Νεαπόλεως–Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη, στην «Εφ.Συν.», οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί αφορούν τη δωρεάν φιλοξενία 112.000 παιδιών στις παραπάνω κοινωνικές δομές (σ.σ. πέρσι κατατέθηκαν 98.253), γεγονός που καταδεικνύει το μέγεθος της κοινωνικής ανάγκης.
Οι προσφερόμενες θέσεις ανέρχονται σε 89.000. Δυνητικά ένας αριθμός 23.000 παιδιών μένει εκτός σταθμών.
Τα προσωρινά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς αναμένεται να ανακοινωθούν, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στις 25 Αυγούστου.
Από τότε έως και τις 28 του ίδιου μήνα οι γονείς, των οποίων οι αιτήσεις ενδεχομένως θα έχουν απορριφθεί, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ενστάσεις στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), διορθώνοντάς τες και αποστέλλοντας τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά.
Μετά την επεξεργασία των ενστάσεων, θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα. Στις 30-31 Αυγούστου οι γονείς θα γνωρίζουν σε ποιους παιδικούς σταθμούς θα στείλουν τα παιδιά τους.
Στ.Ζ.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου