Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Οκτώ φυλακισμένοι... μαθητές ενός ξεχωριστού σχολείου διηγούνται μια μοναδική ιστορία




Οκτώ φυλακισμένοι... μαθητές ενός ξεχωριστού σχολείου διηγούνται μια μοναδική ιστορία

Share on facebookShare on twitterShare on linkedinShare on google_plusone_shareMore Sharing Services0





Η ιστορία που πρόκειται να διαβάσετε είναι μια ιστορία που αφηγήθηκαν οι μαθητές ενός ξεχωριστού σχολείου: ενός σχολείου που λειτουργεί μέσα σε μια φυλακή. Το σχολείο είναι το 33ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και η φυλακή επίσημα ονομάζεται Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου.


Οι μαθητές του σχολείου έχουν ηλικία από 17 ως 21 ετών, κατάγονται από διαφορετικές χώρες και, ανάλογα με το χρόνο που βρίσκονται στη φυλακή, έχουν παρακολουθήσει το σχολείο από λίγες μέρες μέχρι αρκετούς μήνες. Οι περισσότεροι  από τους μαθητές του σχολείου ξέρουν λίγα ή καθόλου ελληνικά κι γι’ αυτό  η διδασκαλία και η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας είναι ένας από τους βασικούς σκοπούς του συγκεκριμένου σχολείου.

Η ιστορία που θα διαβάσετε είναι μια ιστορία που δημιουργήθηκε στη διάρκεια των μαθημάτων ελληνικής γλώσσας. Αφηγητές και δημιουργοί της ιστορίας είναι μια ομάδα από οκτώ μαθητές με καταγωγή από το Πακιστάν, μετανάστες στην Ελλάδα. Bρέθηκαν στη φυλακή, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας,  λίγο καιρό αφού έφτασαν στην Ελλάδα.
διαβαστε εδώ::

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου