Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

ΟΙΕΛΕ: Νέα προνόμια χαρίζει ο υπουργός Παιδείας στους σχολάρχες

ΟΙΕΛΕ: Νέα προνόμια χαρίζει ο υπουργός Παιδείας στους σχολάρχες

Ανακοίνωση της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)

ΝΕΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΧΑΡΙΖΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΑΡΧΕΣ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΛΕΓΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς; Η συγκεκριμένη παροιμία έρχεται στο μυαλό χιλιάδων ιδιωτικών εκπαιδευτικών, αναφορικά με την αλλαγή φρουράς στο Υπουργείο Παιδείας.
Ο λόγος απλός. Σε τροπολογία που κατατέθηκε από τον Υπουργό Παιδείας κ. Λοβέρδο στο νομοσχέδιο με τίτλο «Ίδρυση και Οργάνωση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία και άλλες διατάξεις» που θα συζητηθεί την Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλή, περιλαμβάνεται ένα άρθρο για την ιδιωτική εκπαίδευση. Όχι, μην αναρωτιέστε, αν το άρθρο ασχολείται με την πιστοποίηση της ποιότητας των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών ή των τίτλων σπουδών στα ιδιωτικά σχολεία, για το όργιο αυθαιρεσίας με τις εκδικητικές απολύσεις, ή για το μεγάλο ζήτημα των αδειοδοτήσεων. Ο κ. Λοβέρδος, ενώ εκκρεμούν όλα αυτά τα ζητήματα (ακόμη δεν έχει δημοσιοποιηθεί περιέργως η γνωμοδότηση 266/2014 του ΝΣΚ που γνωμοδοτεί για σοβαρότατα ζητήματα για την ιδιωτική εκπαίδευση), λίγες ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία θεώρησε καλό να ψηφίσει ένα ακόμη προνόμιο για τους σχολάρχες, τη δυνατότητα δηλαδή να μετατρέπουν τα σχολεία σε …youth hostels (ξενώνες για τη φιλοξενία νέων, με το αζημίωτο φυσικά). Ας ελπίσουμε τουλάχιστον οι σχολάρχες-ξενοδόχοι να ακολουθήσουν τη χρηστή γραμμή των YMCA κι όχι των Club 18-30 που σαρώνουν σε Φαληράκι και Κάβο! (τι άλλο θα δουν τα μάτια μας…)
Δύο τινά συμβαίνουν. Ή ο κ. Λοβέρδος δεν έχει κάνει τον κόπο να ασχοληθεί με τις δεκάδες καταγγελίες μας για την άθλια κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή σε ορισμένα ιδιωτικά σχολεία κι έχει άγνοια των ζητημάτων, ή ακολουθεί πιστά τη γραμμή του κυβερνητικού σχήματος που συνοψίζεται στη φράση «λίγο πριν φύγουμε από την εξουσία, χαρίζουμε τα πάντα στους κολλητούς μας». Σε κάθε περίπτωση ο ελληνικός λαός θα χρεώσει στον καθένα αυτά που αναλογούν, και σύντομα μάλιστα.
- See more at: http://left.gr/news/oiele-nea-pronomia-harizei-o-ypoyrgos-paideias-stoys-sholarhes#sthash.EPejH7mP.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου