ΠΑΛΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΠΑΛΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Χριστόφορος Δουλγέρης

Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

13 κόλπα αναζήτησης του Google

13 κόλπα αναζήτησης του Google

Ορίστε μια Λέξη
Το Σενάριο: Παίζετε Scrabble και κάποιος από την ομάδα φωνάζει: «η «πανάκεια» δεν είναι λέξη !
Η Λύση: Απλά πληκτρολογήστε «ορισμός:» και αμέσως μετά τη λέξη «πανάκεια.» Η Google θα σας πάει κατευθείαν στον ορισμό της λέξης για να αποδείξετε στον άπιστο Θωμά ότι υπάρχει.

Αναζήτηση για λέξεις με την ακριβή σειρά
Το Σενάριο: Θέλετε να μάθετε την προέλευση ενός αποσπάσματος που διαβάσατε κάπου, αλλά η Google δίνει άλλα αποτελέσματα
Η Λύση: Τοποθετήστε την φράση που θέλετε να ψάξετε μέσα σε εισαγωγικά.

Αναζήτηση Για Σχετικές λέξεις
Το Σενάριο: Θέλετε να ψάξετε για το «εναλλακτικές πηγές ενέργειας» αλλά και όλες τις συνώνυμες φράσεις, όπως το «ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.»
Η Λύση: Χρησιμοποιήστε την κυματιστή παύλα ( ~ ) μπροστά από τον όρο αναζήτησης.

Εξαίρεση Ορισμένων λέξεων
Το Σενάριο: Θέλετε συνταγές ψωμιού που δεν έχουν την λέξη «μαγιά» στα συστατικά τους.
Η Λύση: Αναζητήστε τους επιθυμητούς όρους αναζήτησης, και μετά προσθέστε το σύμβολο μείον ( – ) ακολουθούμενο από τις λέξεις που θέλετε να αποκλείσετε. Δηλαδή: «Συνταγές ψωμιού -μαγιά»

Αναζήτηση εντός ενός εύρους τιμών
Το Σενάριο: Θέλετε να να βρείτε ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές που κοστίζουν από 500 έως 1000 ευρώ
Η Λύση: Αναζητήστε τον όρο σας, σε αυτή τη περίπτωση είναι «ψηφιακή φωτογραφική μηχανή» ή «digital camera.» Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε την κατώτατη και την ανώτατη τιμή που είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε με δύο τελείες ( .. ).  Δηλαδή:  ψηφιακή φωτογραφική μηχανή €500..€1000. Το ίδιο κόλπο λειτουργεί επίσης και για τις ημερομηνίες, αν ας πούμε, ψάχνετε για ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε ένα ορισμένο χρόνο.

Αναζήτηση σε μια ιστοσελίδα
Το Σενάριο: Μπορεί να διαβάσετε ένα ενδιαφέρον άρθρο για κάποιο εργαλείο hacking στο iGuRu.gr, αλλά δεν έχετε το link και δεν μπορείτε να θυμηθείτε το όνομα του άρθρου ή του συγγραφέα.
Η Λύση: «site: «το URL της ιστοσελίδας που θέλετε να αναζητήσετε και στη κάτι που θυμάστε από το άρθρο.
Παράδειγμα: site: iguru.gr hashcat

Συμπληρώστε τα κενά
Το Σενάριο: Κάποτε ακούσατε ότι αν ανακατέψετε νερό με ________ θα σας δώσει  _______, αλλά δεν μπορείτε να θυμηθείτε τι ακριβώς σας είπαν.
Η Λύση: Εισάγετε τους όρους αναζήτησής σας χρησιμοποιώντας αστερίσκους στα πεδία που δεν θυμάστε. Η Google θα συμπληρώσει τα κενά για σας. ανακατέψτε νερό με * θα σας δώσει *,

Αναζήτηση κατά τύπο αρχείου
Το Σενάριο: Έχετε να κάνετε μια παρουσίαση στο PowerPoint για οποιοδήποτε θέμα, και θέλετε να δείτε πώς το έχουν κάνει άλλοι πριν από εσάς.
Η Λύση: Αναζητήστε το θέμα σας με βάση τον τύπο αρχείου για να βρείτε άλλα PowerPoints. Εισάγετε τους όρους αναζήτησής σας και στη συνέχεια «τύπος αρχείων:PPT » ή «filetype:PPT.»

Ορίστε ένα χρονοδιακόπτη
Το Σενάριο: Έχετε κουραστεί και θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα στο YouTube. Θέλετε όμως να είστε βέβαιοι ότι δεν θα κολλήσετε.
Η Λύση: Πληκτρολογήστε «set timer for» και θα εμφανιστεί η γραμμή αναζήτησης και ένα χρονόμετρο σαν πρώτο αποτέλεσμα. Πληκτρολογήστε την ώρα που θέλετε σε ώρες, λεπτά και δευτερόλεπτα και ξεκινήστε το χρονόμετρο. Η Google θα σας ειδοποιήσει όταν ο χρόνος τελειώσει.

Κάντε μαθηματικές πράξεις
Το Σενάριο: Δεν ήσουν ποτέ καλός στα μαθηματικά. Ή είσαι πολύ καλός στα μαθηματικά, αλλά έχεις ένα πραγματικά περίπλοκο πρόβλημα που χρειάζεται λύση.
Η Λύση: Πληκτρολογήστε μια εξίσωση και η Google θα σας δώσει την απάντηση και τη μέθοδο υπολογισμού.

Μετατροπή Συναλλάγματος
Το Σενάριο: Έχετε σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη, αλλά δεν έχετε ιδέα πόσο κοστίζουν τα ευρώ στην χώρα, η Google είναι εδώ.
Η Λύση: Πληκτρολογήστε το όνομα του νομίσματος που έχετε, προσθέστε ένα «to» και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε το όνομα του νομίσματος που θέλετε. «euro to baht»

Βρείτε ένα GIF
Το Σενάριο: Γνωρίζετε ποιο GIF ακριβώς θα πρέπει να στείλετε στο φίλο σας. Αλλά πώς να το βρείτε;
Η Λύση: Πηγαίνετε στο Google Images. Κάντε κλικ στο «Εργαλεία αναζήτησης» και στη συνέχεια «τύπος». Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε το τικ στο «Animated.»

Κάντε το Google να τρελαθεί.
Το Σενάριο: Θέλεις να φρικάρεις ένα φίλο.
Η Λύση: αναζητήστε «do a barrel roll» και πατήστε enter.

ΠΗΓΗ:iguru.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου