ΠΑΛΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΠΑΛΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Χριστόφορος Δουλγέρης

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

Οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες στο BBC!

Οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες στο BBC!

Ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου για την παρουσία της αντιπροσωπείας των καθαριστριών στο Ευρωκοινοβούλιο, στο πλαίσιο της διεθνούς κινητοποίησης για τη στήριξη του αγώνα τους

«Τριάντα-δύο καθαρίστριες φορώντας ροζ T-shirts για να ταιριάζουν με τα γάντια τους,  έχουν έρθει από την Ελλάδα να θέσουν την υπόθεσή τους, καθώς οι ευρωβουλευτές επιστρέφουν στις εργασίες τους μετά τις θερινές διακοπές»αναφέρει το BBC για την παρουσία των αγωνιζομένων καθαριστριών στο ευρωκοινοβούλιο και την κοινή συνέντευξη Τύπου με την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ (δείτε αναλυτικά).
Greek cleaning ladies lobbying in Strasbourg
Όπως σημειώνει το BBC, οι 32 γυναίκες «είναι μεταξύ των 595 καθαριστριών των οποίων ο αγώνας έχει γίνει διάσημος στην Αθήνα. Εργάζονταν για το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, μέχρι πριν από ένα χρόνο, όταν απολύθηκαν και αντικαταστάθηκαν από φθηνότερους εργαζόμενους». Το BBC φιλοξενεί δηλώσεις τις Σ. Σακοράφα («αυτές οι γυναίκες συμβολίζουν τον διαρκή αγώνα του ελληνικού λαού απέναντι στη σκληρότητα της κυβέρνησης) και του Γ. Κύρτσου (ευρωβουλευτή της ΝΔ). Ο τελευταίος, με τα γνωστά αντανακλαστικά πρόκλησης του κοινωνικού αυτοματισμού, δηλώνει ότι «ενώ έχουν χαθεί χιλιάδες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, όλοι βγαίνουν στους δρόμους όταν χάνονται μερικές θέσεις δημοσίων υπαλλήλων». 
- See more at: http://left.gr/news/oi-agonizomenes-katharistries-sto-bbc#sthash.VPJ6KQYJ.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου