Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Λοβέρδος: Μέχρι τη Δευτέρα οι πρώτοι αναπληρωτές στα σχολεία

Ηλεκτρονική Έκδοση 

Λοβέρδος: Μέχρι τη Δευτέρα οι πρώτοι αναπληρωτές στα σχολεία

Την ανάγκη εξαίρεσης των εκπαιδευτικών από την αναλογία ένα προς δέκα στις προσλήψεις, επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. Ανέφερε πως την Παρασκευή, θα ανακοινωθούν τα κενά στην εκπαίδευση που θα καλυφθούν σε αυτήν τη φάση με αναπληρωτές, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ώς τη Δευτέρα θα έχει πάει στα σχολεία το πρώτο κύμα αναπληρωτών και τότε θα έχει και μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τα κενά που υπάρχουν στην εκπαίδευση.
φωτ.αρχείου ΑΜΠΕφωτ.αρχείου ΑΜΠΕ
Αφορμή ήταν η επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Σταυρούλας Ξουλίδου, που έκανε λόγο για πολιτική της κυβέρνησης που υπονομεύει την εκπαιδευτική διαδικασία.
 
Ο υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι εντός του Σεπτεμβρίου θα έχει την απάντηση του υπουργείου Οικονομικών σε ό,τι αφορά την εξαίρεση των εκπαιδευτικών που έχει ζητήσει από την αναλογία του ένα προς δέκα στις προσλήψεις. 
 
Πρόσθεσε δε, ότι «αν επιπλέον, η κυβέρνηση καταφέρει να πείσει όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα καταρτιστεί από το υπουργείο άμεσα η σχετική μελέτη και θα γίνει προκήρυξη που θα αφορά 10.000 εκπαιδευτικούς και αυτό θα λύσει όλα τα προβλήματα και τα κενά που παρουσιάζονται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης».


ΣΧΟΛΙΟ : ΜΕ ΚΟΠΤΟΡΑΠΤΙΚΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου