ΠΑΛΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΠΑΛΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Χριστόφορος Δουλγέρης

Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Στις Πανελλαδικές το μάθημα της Πληροφορικής

Στις Πανελλαδικές το μάθημα της Πληροφορικής

08:53 | 26 Σεπ. 2014
Η επαναφορά της πληροφορικής ως πανελλαδικών εξεταζόμενο μάθημα θα είναι η μοναδική αλλαγή που θα κάνει στο σύστημα των εξετάσεων, ξεκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι το συγκεκριμένο μάθημα θα επιλέγεται μόνο απ' όσους επιθυμούν να δηλώσουν στον μηχανογραφικό αντίστοιχα τμήματα των ΑΕΙ-ΤΕΙ.
«Εμείς με τον διάλογο που κάνουμε και δεν έχουν ολοκληρώσει, καταλήγουμε ότι σε έναν αριθμό 100 τμημάτων κύριο εξεταζόμενο μάθημα θα είναι η Χημεία και σε ένα αριθμό 40 τμημάτων η Πληροφορική», τόνισε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος στους βουλευτές στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.
Πρόσθεσε λέγοντας ότι το θέμα θα τεθεί προς διάλογο στα πανεπιστήμια και τα τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας στα όποια λειτουργούν αντίστοιχα τμήματα, ενώ συζητήσει και μετ την Ένωση Ελλήνων Χημικών.
Χθες έγινε γνωστή και η εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής προς τον υπουργό Παιδείας σχετικά με το θέμα της επαναφοράς της Πληροφορικής.
Το ΙΕΠ υποστηρίζει ότι η μόνη δυνατότητα που φαίνεται να υπάρχει για να προστεθεί η Πληροφορικής στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών ως τέταρτο εξεταζόμενο μάθημα είναι να δοθεί στους ενδιαφερόμενους μαθητές η δυνατότητα επιλογής μεταξύ Χημείας και Πληροφορικής, επιλογή που θα οδηγεί σε διαφορετικά επιστημονικά πεδία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Μάλιστα, το ΙΕΠ, τονίζει ότι η δυνατότητα επιλογής μεταξύ των δύο μαθημάτων, αυξάνει τον αριθμό των τμημάτων που θα λειτουργούν στα Λύκεια, άρα και τον απαιτούμενο αριθμός εκπαιδευτικών.
Το ΙΕΠ επισημαίνει στον υπουργό Παιδείας πως στο νέο λύκειο και τις νέου τύπου εξετάσεις που θα δώσουν οι υποψήφιοι από το σχολικό έτος 2015-2016, οι «Ομάδες Προσανατολισμού» ανθρωπιστικών Σπουδών, β) θετικών σπουδών γ) Οικονομικών Πολιτικών, Κοινωνικών και Παιδαγωγικών Σπουδών, περιλαμβάνουν τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα. Στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών εντάχθηκα ντα μαθήματα Νέα Ελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου