Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Noiva do Cordeiro: Ένα χωριό στην Βραζιλία μόνο με γυναίκες

Noiva do Cordeiro: Ένα χωριό στην Βραζιλία μόνο με γυναίκες

19:52 | 01 Σεπ. 2014
Τελευταία ανανέωση 19:53 | 01 Σεπ. 2014
Το Noiva do Cordeiro, της νοτιοανατολικής Βραζιλίας, είναι ένα μικρό αγροτικό χωριό κρυμμένο μέσα στους λόφους, κατοικείται από όμορφες γυναίκες, που ψάχνουν για την αγάπη. Στο χωριό ζουν περίπου 600 γυναίκες, εκ των οποίων οι περισσότερες είναι ηλικίας μεταξύ 20 - 35 ετών και φημίζονται ως πολύ ελκυστικές, και σχεδόν κανένας άντρας. Επιμέλεια: Μαρία Αγγελοπούλου
Όσοι άντρες ζουν στο χωριό, εργάζονται μακριά από την πόλη με αποτέλεσμα, τα βάρη του χωριού να έχουν πέσει στις γυναίκες. Πρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πολλά χωριά σε ολόκληρη τη Βραζιλία. Πολλοί από τους άνδρες πηγαίνουν να βρουν εργασία στα μεγάλα αστικά κέντρα με αποτέλεσμα τα χωριά να ερημώνουν ολοένα και περισσότερο.
Οι γυναίκες του χωριού φοβούνται ότι η έλευση αντρών θα χαλάσει την οργάνωσή τους. «Υπάρχουν πολλά πράγματα που οι γυναίκες κάνουν καλύτερα από τους άνδρες. Η πόλη μας είναι όμορφη, οργανωμένη και ζούμε αρμονικά. Όταν προκύπτουν προβλήματα ή διαφορές τα λύνουμε με τον γυναικείο τρόπο, προσπαθούμε δηλαδή να συναινέσουμε και όχι να έρθουμε σε σύγκρουση.  Μοιραζόμαστε τα πάντα, είναι όλοι για έναν και ένασ για όλους. Όλη η κοινότητα βοήθησε στο να μαζευτούν χρήματα και έτσι αγοράσαμε μια μεγάλη τηλεόραση για το κέντρο της κοινότητας μας. Πλέον,  μπορούμε όλοι να παρακολουθούμε τα αγαπημένα μας προγράμματα», δήλωσε η Φερνάντες, 49 ετών. 
Όμως, η κατάσταση στο Noiva do Cordeiro έχει οδήγήσει κάποιες από τις γυναίκες, να κάνουν έκκληση για ελεύθερους άνδρες. «Δεν υπάρχουν ανύπαντροι άνδρες στο χωριό και οι περισσότεροι είναι ξαδέρφια μας» δήλωσε η Νέλμα 23 ετών. «Έχω να φιλήσω κάποιον εδώ και καιρό. Μου φαίνεται σαν ψέμα το να ερωτευτώ κάποιον. Αλλά μας αρέσει που ζούμε εδώ και δεν θέλουμε να πάμε στην πόλη να βρουμε σύζυγο. Θα θέλαμε να γνωρίσουμε άνδρες, που θα έχουν αφήσει τις δικές τους ζωές για να έρθουν εδώ και να γίνουν μέρος της δικής μας», πρόσθεσε. 
Ο οικισμός χρονολογείται από το 1890, όταν μια νεαρή γυναίκα και η οικογένειά της αφορίστηκε από την Καθολική εκκλησία αφού κατηγορήθηκε για μοιχεία. Το όνομα του χωριού Noiva do Cordeiro σημαίνει «η νύφη του αρνιού». 
Κατηγορία άρθρου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου