ΠΑΛΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΠΑΛΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Χριστόφορος Δουλγέρης

Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

Χάθηκαν ήδη 200 χιλιάδες σχολικές ώρες μέσα σε έναν μήνα

Χάθηκαν ήδη 200 χιλιάδες σχολικές ώρες μέσα σε έναν μήνα

10:35 | 07 Οκτ. 2014
Αν και ακόμα δεν έχει συμπληρωθεί ούτε καν ένας μήνας από τότε που χτύπησε το πρώτο κουδούνι για φέτος στα σχολεία και ήδη οι χαμένες σχολικές ώρες λόγω των κενών έχουν αγγίξει τις 200 χιλιάδες.
Όπως αναφέρει ο Χρήστος Κάτσικας σε έρευνα του για την «Εφημερίδα των Συντακτών», «τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται καταιγίδα κατάργησης τμημάτων, διόγκωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, ακόμη και μετακινήσεις ολόκληρων τμημάτων σε διαφορετικά σχολεία».
Χαρακτηριστικά παραδείγματα της κατάστασης είναι η λειτουργία 26 τμημάτων με 26 και 27 μαθητές στα σχολεία του Αιγάλεω και του Χαϊδαρίου, η κατάρρευση 3 τμημάτων γενικής παιδείας στο εσπερινό ΕΠΑΛ Αιγάλεω και η λειτουργία 4 τμημάτων Γενικής Παιδείας στη β’ τάξη με 40 και 42 εγγεγραμμένους μαθητές.
Τέλος όπως αναφέρει η έρευνα, η πλειοψηφία των ολοήμερων τμημάτων των δημοτικών σχολείων δεν μπορούν να στελεχωθούν από ώρες των δασκάλων του πρωινού, ενώ σε πολλές περιοχές της Αττικής παραβιάζεται ο νόμος για τα παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.
Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών
Κατηγορία άρθρου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου