Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Διάψευση Μητσοτάκη περί μισθού 586 ευρώ στο Δημόσιο

Ηλεκτρονική Έκδοση 

Διάψευση Μητσοτάκη περί μισθού 586 ευρώ στο Δημόσιο

Μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης διέψευσε τα σενάρια περί εξίσωσης του εισαγωγικού μισθού στο Δημόσιο με τον κατώτατο του ιδιωτικού τομέα που έχει καθοριστεί στα 586 ευρώ. Επανέλαβε όμως ότι το Δημόσιο πρέπει να κάνει πραγματική χρήση της διετούς δοκιμαστικής περιόδου που προβλέπει ο Υπαλληλικός Κώδικας, αξιολογώντας τον υποψήφιο υπάλληλο.
"Σε ό,τι αφορά το μισθό που πρέπει να παίρνει αυτός ο υπάλληλος, αυτό θα το συζητήσουμε, όμως μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα είναι 586 ευρώ" δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ σημείωσε ότι δεν μπορεί να γίνεται σύγκριση μισθών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα καθώς στον πρώτο έχουμε 14 μισθούς και στον δεύτερο 12 ενώ δεν λαμβάνεται υπόψη και το ότι ο εισαγωγικός μισθός στο Δημόσιο αφορά στον υπάλληλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης και υπάρχει μια προσαύξηση ανάλογα με τα εκπαιδευτικά προσόντα.
Ο υπουργός επέμεινε στο ζήτημα της αξιολόγησης που θα δείξει εάν αξίζει ο υποψήφιος να παραμείνει δημόσιος υπάλληλος και συμπλήρωσε:προφανώς μεγάλη πλειοψηφία των υπαλλήλων θα μετεξελίσσεται σε μόνιμους, αλλά η αξιολόγηση θα μπορεί να εντοπίσει και εκείνους τους υπαλλήλους που δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.
Η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, ανακοίνωσε σειρά νομοτεχνικών αλλαγών  όπως την απάλειψη της πρόβλεψης που υπήρχε για έξοδο δημοσίων υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας, σε πλήρη αναλογία με τον αριθμό των παραιτούμενων ή συνταξιοδοτούμενων υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα προηγουμένως.

Αναδιατυπώνεται, επίσης,  άρθρο προκειμένου ο επανέλεγχος των πιστοποιητικών των παραιτούμενων υπαλλήλων, να περιορίζεται ρητά στα πλαστά πιστοποιητικά που ενδεχομένως είχαν καταθέσει για να προσληφθούν, και όχι στα «μη έγκυρα» (μια διατύπωση που κατά την αντιπολίτευση, αμφισβητούσε τον πυρήνα των διατάξεων του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου για τις μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων). Προκειμένου δε, να διασκεδαστούν οι ανησυχίες που είχαν διατυπωθεί εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ περί «αναδρομικού ελέγχου συντάξεων σε βάθος 20ετίας», η νέα διατύπωση περιορίζει τον επανέλεγχο των πιστοποιητικών των ήδη παραιτηθέντων υπαλλήλων, σε όσους η υπαλληλική τους σχέση έληξε από την 9η Ιουλίου του 2013 μέχρι τη δημοσίευση του προτεινόμενου νόμου.

(Πηγή:ΑΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου