Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Χωρίς σύνταξη όσοι προσελήφθησαν με πλαστά πιστοποιητικά

Έντυπη Έκδοση 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

Χωρίς σύνταξη όσοι προσελήφθησαν με πλαστά πιστοποιητικά

Βαρύς θα πέσει ο πέλεκυς για όσους δημόσιους υπαλλήλους εντοπιστούν κατά τη συνταξιοδότησή τους ή κατά την παραίτησή τους από το Δημόσιο με πλαστά πιστοποιητικά πρόσληψης.
Δεν έχει αναδρομική ισχύ για όσους έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί ο νόμος, δήλωσε η Εύη ΧριστοφιλοπούλουΔεν έχει αναδρομική ισχύ για όσους έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί ο νόμος, δήλωσε η Εύη ΧριστοφιλοπούλουΗ υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Εύη Χριστοφιλοπούλου ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα λαμβάνουν σύνταξη μετά και την ψήφιση του νόμου για την «ενίσχυση της διαφάνειας» που συζητείται στη Βουλή όσοι, κατά τη διαδικασία του ελέγχου, βρεθούν με πλαστά δικαιολογητικά.
Η ίδια πάντως αρνήθηκε κατηγορηματικά -σε διευκρινίσεις της μετά το πέρας της συζήτησης- ότι η μη καταβολή σύνταξης θα έχει αναδρομικό χαρακτήρα και θα περιλαμβάνει και όσους έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί, αν και στην ομιλία της ενέταξε στην ίδια κατηγορία και όσους «έχουν φύγει ή παραιτηθεί». Προφανώς αυτή ήταν και η αιτία που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος παρατήρησε ότι «πουθενά στον πλανήτη, σε καμία προ-δημοκρατική και δημοκρατική εποχή δεν έχει συμβεί να πάτε σε συνταξιούχους 20 ετών και να πείτε ότι σας παίρνουμε πίσω τη σύνταξη επειδή προσκομίσατε ένα πιστοποιητικό και να τους αφαιρέσετε το δικαίωμα να ζουν τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής τους».
Η μη καταβολή συντάξεων σε όσους προσελήφθησαν με πλαστά έγγραφα, αλλά και ο έλεγχος των πλαστών δικαιολογητικών οδήγησαν τις δύο πλευρές (κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ) σε μία ακόμα αντιπαράθεση.
«Ιακωβίνοι»
Ο Αλέξης Μητρόπουλος, επικαλούμενος τις δηλώσεις της Ρένας Δούρου, αλλά και του Αλέξη Τσίπρα, υπογράμμισε ότι «ως ΣΥΡΙΖΑ είμαστε υπέρ της ανεύρεσης, αναζήτησης και τιμωρίας όσων χρησιμοποίησαν πλαστά πιστοποιητικά». Σημείωσε, όμως, ότι όταν το πολιτικό προσωπικό της χώρας προκειμένου να δανειστεί παρέδωσε την κυριαρχία της χώρας, όταν κατεδαφίστηκαν κοινωνικές κατακτήσεις και πρωθυπουργοί και υπουργοί κυκλοφορούν ελεύθεροι, «δεν νομιμοποιούνται να διατάσσουν και να επιβάλλουν κατ' αυτόν τον ιακωβίνικο τρόπο αναδρομικό έλεγχο συμβάσεων».
Εξέφρασε εξάλλου την άποψη ότι η κυβέρνηση δεν επιδιώκει να ανιχνεύει την πλαστότητα των εγγράφων, αλλά τις συμβάσεις (νόμος Παυλόπουλου) εξαιτίας των πιέσεων των δανειστών μας που ζητούν και άλλες απολύσεις.
Η κυρία Χριστοφιλοπούλου χαρακτήρισε τις θέσεις του προπαγάνδα και διχαστικά και εμφυλιοπολεμικά τα όσα είπε για το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Ζήτησε να ενημερώσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το «plan Β» και το «plan C» τον ελληνικό λαό -διότι «εμείς οι προδότες διατηρήσαμε τη χώρα ζωντανή»- και αντέτεινε ότι οι απομακρύνσεις από το Δημόσιο σχετίζονται μόνο με τα πλαστά πιστοποιητικά και δεν αφορούν τη μετατροπή των συμβάσεων.
Ανάλογο ήταν και το πνεύμα της τοποθέτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκου. Εγκάλεσε τον κ. Μητρόπουλο ότι έχει παρασυρθεί από την επαγγελματική του δραστηριότητα και τον κατηγόρησε ότι επιχειρεί να προκαλέσει θελημένη σύγχυση. «Πρέπει να βάλετε μια σαφή διαχωριστική γραμμή μεταξύ εκείνων που δεν παρανόμησαν και των άλλων που ήταν πιο έξυπνοι και παρανόμησαν με την προστασία κάποιων», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου