Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Φοβερό μπλέξιμο με τις μεταφορές των μαθητών - Χωρίς δρομολόγια πολλά σχολεία στη Θεσσαλονίκη

Φοβερό μπλέξιμο με τις μεταφορές των μαθητών - Χωρίς δρομολόγια πολλά σχολεία στη Θεσσαλονίκη

Η Περιφέρεια συνεχίζει να μην εφαρμόζει την ΚΥΑ που ορίζει ως πρώτο τρόπο μεταφοράς των μαθητών να γίνεται με ευθύνη της Περιφέρειας με δημόσια αστική και υπεραστική συγκοινωνία(ΟΑΣΘ, ΚΤΕΛ, ΟΣΥ και τρένα του ΟΣΕ κ.α) και την έκδοση ειδικών μαθητικών δελτίων.

Παρά τις υποσχέσεις εκ μέρους της Περιφέρειας για επίλυση του προβλήματος με τις μετακινήσεις των μαθητών σήμερα ένα μόνο ποσοστό των δρομολογίων υλοποιείται και έτσι ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολική χρονιάς πολλοι μαθητές δεν μπορούν ακόμη να φτάσουν μέχρι την σχολική αίθουσα.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο της Περιφέρειας ένα 70% των δρομολογίων ικανοποιείται με τα δρομολόγια σε σχολεία των Δήμων Λαγακαδά, Βόλβης, Βερτίσκου κ.α να παραμένουν αδιάθετα γιατί θεωρήθηκαν ασύμφορα για τους λεωφορειούχους. Να σημειωθεί ότι στις περιοχές αυτές εκτελούνται δρομολόγια ΚΤΕΛ, γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά περί του δήθεν ασύμφορου της ανάληψης δρομολογίων από τους λεωφορειούχους .
Για τον κ. Φάνη Παππά το πρόβλημα με τις παλιές οφειλές στους λεωφορειούχους έχει λυθεί αλλά συνεχίζει να παραμένει άλυτο για τις ανάγκες που προέκυψαν με τις νέες εγγραφες των οποίων η ανάληψη των δρομολογίων εκ μέρους των λεωφορειούχων θεωρείται ασύμφορη. Χωρίς μετακίνηση παραμένουν τα παιδιά ΑΜΕΑ αλλά και μαθητές των ΕΠΑΛ όπως και πολλοι μαθητές του Μουσικού σχολείου. Παρά τις διαβεβαιώσεις της προηγούμενης εβδομάδας εκ μέρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  ότι για τις νέες ανάγκες το πρόβλημα θα έχει λυθεί μέχρι την Παρασκευή ο Φάνης Παππάς δήλωσε ότι την Παρασκευή θα έχουμε απλά μια νέα εικόνα του προβλήματος. Το πρόβλημα με τους λεωφορειούχους και τις μετακινήσεις φαίνεται ότι δεν θα λυθεί ούτε τον Φεβρουάριο με τον νέο διεθνή διαγωνισμό  καθώς και αυτός θα διενεργηθεί βάσει πολύ μικρότερων αναγκών από αυτές που σήμερα υπαρχουν με αποτέλεσμα και πάλι εκατοντάδες μαθητές να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν και τον κίνδυνο οι λεωφορειούχοι να ισχυριστούν και πάλι ότι η ανάληψη περισσότερων δρομολογίων είναι ασύμφορη να συνεχίζει να είναι μεγάλος.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η Περιφέρεια συνεχίζει να μην εφαρμόζει την ΚΥΑ που ορίζει ως πρώτο τρόπο μεταφοράς των μαθητών να γίνεται με ευθύνη της Περιφέρειας με δημόσια αστική και υπεραστική συγκοινωνία(ΟΑΣΘ, ΚΤΕΛ, ΟΣΥ και τρένα του ΟΣΕ κ.α) και την έκδοση ειδικών μαθητικών δελτίων. Ο ΟΑΣΘ αρνείται να αναλάβει την δωρεάν μεταφορά των μαθητών και η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει μέχρι στιγμής ασκήσει την παραμικρή πίεση για το θέμα με αποτέλεσμα γονείς και μαθητές να συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται για το αυτόνοητο δικαίωμα τους στην πρόσβαση στο σχολείο.
Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης: Ποιος μαθητής θα πρωτομπεί στα λεωφορεία;
Όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης σήμερα Δευτέρα, 06/10, ξεκινά η μεταφορά μαθητών του Νομού Θεσσαλονίκης, τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη του σχολικού έτους.
“Για το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, όμως, δεν μπορεί να ξεκινήσει μιας και, με τον πρόχειρο διαγωνισμό του Ιουλίου που διεξήγαγε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,  έχουν διατεθεί 6 δρομολόγια που μπορούν να εξυπηρετήσουν 271 μαθητές ενώ το σχολείο έχει 357!”
“Ποιος μαθητής θα πρωτομπεί στα λεωφορεία αύριο;;; Και ποιος θα μείνει απ' έξω;” διερωτόνται οι γονείς δηλώνοντας ότι πως θα βρίσκονται όλοι εκεί αύριο στις 15:45, ώρα που σχολούν οι μαθητές, για να αναδείξουν πως τα 6 δρομολόγια που έχουν σχεδιασθεί και διατεθεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν επαρκούν και πως θα πρέπει να επανασχεδιασθούν και να αυξηθούν σε 8, όσα ήταν και πέρυσι.
“Κανένα παιδί δεν πρέπει να στερηθεί τη δωρεάν μεταφορά με δημόσια σύμβαση υπηρεσιών. Όλοι οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης δικαιούνται δωρεάν μεταφορά” τονίζουν στην ανακοίνωσή τους καλώντας τον αντιπεριφερειάρχη κ. Φάνη Παππά να έρθει στο σχολείο μας στις 15:45 για να αντιληφθεί το πρόβλημα σε όλη του την έκταση
- See more at: http://left.gr/news/fovero-mpleximo-me-tis-metafores-ton-mathiton-horis-dromologia-polla-sholeia-sti-thessaloniki#sthash.Sp03CVd9.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου