Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Δέλλας Γιάννης(ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ)

Συνάδελφοι-σσες
Το περιβάλλον, τόσο το στενά εργασιακό όσο και το ευρύτερο κοινωνικό, είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο. Η νεοφιλελεύθερη πολιτική δημιούργησε ένα αποπνικτικό απάνθρωπο περιβάλλον  όπου η επιβίωση πλέον είναι ζητούμενο.
Οι κοινωνικά ανάλγητες μνημονιακές  πολιτικές  συρρικνώνουν ολοένα  και περισσότερο σημαντικά κοινωνικά αγαθά ( Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια).
Η αβεβαιότητα για το αύριο ( απολύσεις), ο εκφοβισμός ( πειθαρχικά), η τρομοκρατία ( αξιολόγηση λαιμητόμος) και η δημιουργία πανικού – τόσο από τους συγκυβερνήτες όσο και από τα στρατευμένα ΜΜΕ – αποβλέπουν στην πλήρη χειραγώγηση του εργαζόμενου.
Οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά πληρώνουν βαριά  το κόστος  του μνημονίου και της κρίσης στη χώρα μας.
 Σε πείσμα όμως των καιρών που ζούμε, κόντρα στη νεοφιλελεύθερη αντίληψη για την παιδεία, οφείλουμε να προστατεύσουμε το εκπαιδευτικό μας σύστημα από τις τρέχουσες οικονομικές πιέσεις και τους δημοσιονομικούς περιορισμούς.
Οφείλουμε όχι μόνο να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές αλλά και να εφαρμόσουμε μια Νέα  Εκπαιδευτική Πολιτική, που θα επενδύσει στην εκπαίδευση για μια κοινωνία καμωμένη με τα ιδανικά του ανθρωπισμού και για
Κανείς δεν περισσεύει σ’ αυτήν την προσπάθεια. Όπως επίσης δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήνουμε τα καίρια ζητήματα αιχμής και να ασχολούμαστε με τις προσωπικές-λασπολογικής υφής-επιθέσεις, που κάποιοι εξαπολύουν, μέσα από site κοινωνικής δικτύωσης, για αποπροσανατολισμό. Ως εκ τούτου αδιαφορώ για τις προσωπικές αναφορές-βολές.
Τελευταία,  προκρίνονται –προβάλλονται οι εσωτερικοί ενδοκλαδικοί αποκλεισμοί ( π.χ. ασυμβίβαστο μεταξύ δντή και αιρετού  κ.α.), ως  λύσεις των προβλημάτων μας. Εκτίμησή μου  είναι ότι, αφενός τέτοιου είδους διάλογοι αποσκοπούν στον αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά αίτια, που είναι οι  εφαρμοζόμενες πολιτικές και αφετέρου ότι κάθε είδους  εσωτερικοί αποκλεισμοί μπορεί να λειτουργήσουν διαλυτικά για τον κλάδο  και κυρίως να ανοίξουν την πόρτα του σχολείου σε εξωτερικούς συνεργάτες-δ/ντές μάνατζερ.
 Ο παραπάνω προβληματισμός, σε ότι αφορά γενικά τα στελέχη της εκπαίδευσης, μπορεί να έχει μια βάση, γιατί ο Ν 3848/2007 ( Αξιολόγηση στελεχών) ευνοεί τη δημιουργία νοσηρών καταστάσεων.
ΠΡΟΤΑΣΗ: Αλλαγή του Ν 3848/2007 ο οποίος  ευνοεί, σε υπερθετικό βαθμό, όσους/σες παθαίνουν ισχυρό σοκ στη θέα της τάξης.
Η μοριοδότηση, λοιπόν, των επιπλέον προσόντων ( μεταπτυχιακά. Διδακτορικά κτλ), να ξεκινά από τη χρονική στιγμή που ο εκπαιδευτικός έχει συμπληρώσει ικανό χρόνο ( π.χ. 20  έτη)  ΜΕΣΑ  ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ. Να εκλείψει δηλαδή το φαινόμενο στελέχη καριέρας ή το φαινόμενο στελέχη- μάνατζερ τα οποία  έχουν δεν έχουν διψήφιο χρόνο διδακτικής παρουσίας.

 Συνάδελφοι/σσες
 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ δημιουργήσουμε μέτωπο ανατροπής και νίκης, κατά της βαρβαρότητας των μνημονιακών πολιτικών  και  των συγκυβερνητών , μιας νίκης του δημόσιου σχολείου και της κοινωνίας!
Η σχολική χρονιά που διανύουμε σίγουρα θα είναι πυκνή σε γεγονότα ( πολιτικά, κοινωνικά, συνδικαλιστικά) και χρειάζεται η επαγρύπνηση και η ενεργοποίηση όλων μας. Με αυτήν την έννοια θα έχουμε πολλά να πούμε μιας και δεν είναι δυνατό να θιγούν όλα τα θέματα σε ένα κείμενο, το οποίο απλά θέλει να βοηθήσει ώστε να κρατηθεί η ατζέντα της συζήτησης στα  ουσιώδη και όχι στα επουσιώδη παραπλανητικά.
Στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου  για την εκλογή εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια οι υποψήφιοι για το ΠΥΣΠΕ είναι οι συνάδελφοι/σσες: Γαπκιάδης Γ., Γκάμα Στ., Δέλλας Γ., Κορμά  Τ.. με το ψηφοδέλτιο της  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ
Για το ΑΠΥΣΠΕ  Δ. Μακεδονίας  οι συνάδελφοι/σσες: Θεοδωρακόπουλος Δ., Κοντοπούλου Α., Παπαδάμος Κ., Παπαδόπουλος Α. με το ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Δ. Μακεδονίας
Για το ΚΥΣΠΕ  ο συνάδελφος  Χατζηφωτιάδης  Κ. με το ψηφοδέλτιο της  ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ


Δέλλας  Γιάννης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου