ΠΑΛΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΠΑΛΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Χριστόφορος Δουλγέρης

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

Ράγιο Βαγιεκάνο: Μια ποδοσφαιρική ομάδα στο πλευρό της 85χρονης που έχασε το σπίτι της

Ράγιο Βαγιεκάνο: Μια ποδοσφαιρική ομάδα στο πλευρό της 85χρονης που έχασε το σπίτι της

Αλληλεγγύη

14:40 | 23 Νοε. 2014
Τελευταία ανανέωση 15:57 | 24 Νοε. 2014
Μια 85χρονη γυναίκα ζούσε στο Βαγιέκας σχεδόν όλη τη ζωή της. Ωστόσο, ένα δάνειο του γιου της στάθηκε η αιτία να της πάρει η τράπεζα το σπίτικαι να της κάνει έξωση. Η ιστορία της έκανε το γύρο του κόσμου ενώ η λύση δεν δόθηκε ούτε από το κράτος, ούτε από το δήμο αλλά από μια ποδοσφαιρική ομάδα.
Οι «φρανχιρόχος» της Ράγιο Βαγιεκάνο, σύμφωνα με τηgazzetta.gr, δείχνουν εδώ και χρόνια τη στήριξή τους στην τοπική κοινότητα. Ο προπονητής της  ισπανικής ποδοσφαιρικής ομάδας, Πάκο Χέμεθ, ήταν σαφής. Η ομάδα θα σταθεί στο πλευρό της 85χρονης. Εξάλλου η Ράγιο Βαγιεκάνο ξέρει από σκληρές μάχες αφού επιβιώνει στην πριμέρα ντιβιζιόν με πενιχρά οικονομικά μέσα. Αυτό όμως όχι απλά δεν την εμποδίζει αλλά την κινητοποιεί.
«Θα βοηθήσουμε την κυρία, όχι μόνο εγώ, αλλά το προπονητικό τιμ, οι παίκτες, όλοι. Θα βρούμε ένα μέρος για να μείνει με αξιοπρέπεια και να μην είναι μόνη. Είμαι περήφανος που θα βοηθήσω και θα ήθελα να το κάνω και με  άλλο κόσμο» είπε ο Χέμεθ και πρόσθεσε:  «Η ομάδα δίνει το παρών όλο και περισσότερο στη γειτονιά του Βαγιέκας. Μπορείς να χάσεις την ιδιοκτησία σου τη Δευτέρα, αλλά επιστρέφεις, ξυπνάς και συνεχίζεις τη μάχη».
Ένα οδοιπορικό στο Βαγιέκας από τους Άγγλους του «Sausages and Caviar»

 
Κατηγορία άρθρου:
Tags άρθρου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου