ΠΑΛΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΠΑΛΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Χριστόφορος Δουλγέρης

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014

Συγκρούσεις στο Λονδίνο στην πορεία για δωρεάν Παιδεία

Συγκρούσεις στο Λονδίνο στην πορεία για δωρεάν Παιδεία

Free Education

20:00 | 19 Νοε. 2014
Τελευταία ανανέωση 09:51 | 20 Νοε. 2014
Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της μεγάλης φοιτητικής διαδήλωσης στο Λονδίνο. Πρόκειται για την μεγαλύτερη διαδήλωση τα τελευταία χρόνια στην Βρετανία.
Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε με αίτημα τη δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση και ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης του Ντέιβιντ Κάμερον να αυξήσει τα δίδακτρα στα πανεπιστήμια. Στην κινητοποίηση στο κέντρο του Λονδίνου συμμετείχαν χιλιάδες φοιτητές από διάφορες πόλεις της χώρας. Οι φοιτητές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο. Ακολούθησαν συλλήψεις και συμπλοκές σώμα με σώμα. Oρισμένοι διαδηλωτές κατάφεραν να περάσουν τα κιγκλιδώματα που είχαν στήσει οι αστυνομικές δυνάμεις. 
Η Εθνική Εκστρατεία Ενάντια στα Δίδακτρα και τις Περικοπές (National Campaign Against Fees and Cuts), που διοργάνωσε την κινητοποίηση, ανέφερε πως «πιθανόν να είναι η μεγαλύτερη διαδήλωση που έχει πραγματοποιηθεί εδώ και χρόνια». «Ενδέχεται να βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός νέου κύματος φοιτητικού ακτιβισμού», πρόσθετε. Σημειώνεται πως εκτός από τη σημερινή πορεία, οι φοιτητές σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν και άλλες ενέργειες διαμαρτυρίας, όπως μαζικές αποχωρήσεις από τα μαθήματα και καταλήψεις πανεπιστημιακών κτηρίων.
Κατηγορία άρθρου:
Tags άρθρου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου