ΠΑΛΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΠΑΛΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Χριστόφορος Δουλγέρης

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014

Φοιτήτρια συγκέντρωσε 27.οοο ευρώ για άστεγο άνδρα

Φοιτήτρια συγκέντρωσε 27.οοο ευρώ για άστεγο άνδρα

14:03 | 18 Δεκ. 2014
Τελευταία ανανέωση 12:59 | 19 Δεκ. 2014
Μία φοιτήτρια Τέχνης του Πανεπιστημίου «Central Lancashire», στο Πρέστον της Μεγάλης Βρετανίας, συγκέντρωσε περισσότερα από 27 χιλιάδες ευρώ για έναν άστεγο άνδρα, ο οποίος της είχε προσφέρει τις τελευταίες του 3 λίρες (3,8 ευρώ), για να μπορέσει η νεαρή να πάρει ταξί.
Η Ντομινίκ Χάρισον-Μπέντζεν δήλωσε στην Guardian ότι είχε χάσει την κάρτα της τράπεζας και έψαχνε τρόπο να επιστρέψει στο σπίτι της με ασφάλεια ένα βράδυ, με έναν άστεγο άνδρα με το όνομα Ρόμπι να της προσφέρει χρήματα, για να πάρει ταξί. Η 22χρονη αρνήθηκε την προσφορά, ωστόσο η κίνηση του άστεγου άνδρα την συγκίνησε τόσο, που αποφάσισε να ξεκινήσει μία εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων, για να τον βοηθήσει να βρει μία στέγη. Μέσω ιστοσελίδας, η Ντομινίκ ζήτησε όσοι επιθυμούν να κάνουν δωρεά 3 λιρών, ποσό που αντιστοιχεί σε αυτό που της προσέφερε ο Ρόμπι, αλλά και να μείνουν μία νύχτα στο δρόμο δίπλα στους άστεγους, με την ιστορία της να διαδίδεται γρήγορα, χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι δεν είχα χρήματα και ένας άστεγος άνδρας με πλησίασε, χαρίζοντάς μου τις τελευταίες 3 λίρες που είχε. Επέμενε να τα δεχτώ, για να πάρω ταξί και να βεβαιωθεί ότι επέστρεψα ασφαλής στο σπίτι» δήλωσε η Χάρισον-Μπέντζεν. «Ήμουν συγκινημένη από την χειρονομία αυτή ειδικά από έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει άγνοια κάθε μέρα. Είναι άστεγος τους τελευταίους 7 μήνες» συμπληρώνει.
Η εκστρατεία τράβηξε την παγκόσμια προσοχή και αρκετοί διάσημοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο εγχείρημα της 22χρονης, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που η ιστοσελίδα «έπεσε», λόγω του ασυνήθιστα υψηλού αριθμού επισκεπτών.


Ο έρανος έληξε το πρωί της Τετάρτης, με την Ντομινίκ να δημοσιεύει στο Facebook: «Αυτό δεν θα αλλάξει μόνο τη ζωή του Ρόμπι, αλλά και αρκετών ακόμη αστέγων του Πρέστον». Το ποσό που συγκεντρώθηκε θα χρησιμοποιηθεί για να βρεθεί μία μόνιμη στέγη για τον Ρόμπι, καθώς και για να βοηθηθούν άλλοι άστεγοι της περιοχής. «Με την ευλογία του Ρόμπι, θα βοηθήσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε. Ο Ρόμπι έχει ήδη προτείνει κάποιες τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις στο Πρέστον, που έχουν ενισχύσει τόσο τον ίδιο όσο και άλλους αστέγους», πρόσθεσε η 22χρονη φοιτήτρια.
Κατηγορία άρθρου:
Tags άρθρου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου