Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Μ. Γλέζος: Ο Γιούνκερ επιχειρεί το βιασμό του ελληνικού λαού

Μ. Γλέζος: Ο Γιούνκερ επιχειρεί το βιασμό του ελληνικού λαού

21:30 | 15 Δεκ. 2014
Δριμεία επίθεση κατά του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, εξαπέλυσε τη Δευτέρα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, κατηγορώντας τον για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα.
«Χίλιοι εκατό παιδικοί σταθμοί στην Ελλάδα, με πεντέμισι χιλιάδες παιδιά, κινδυνεύουν να πάψουν να λειτουργούν από έλλειψη εφοδίων. Αλλά αντί η Επιτροπή να ασχοληθεί με αυτό το θέμα και με πολλά παρόμοια που ταλανίζουν τους λαούς της Ευρώπης, ο Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, ως υπερεξουσιαστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιχειρεί να βιάσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό με μια αντιδεοντολογική και αντιδημοκρατική επέμβαση. Με ποιο δικαίωμα επιχειρεί αυτό το βιασμό;», δήλωσε κατά την ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Μ. Γλέζος.
Και πρόσθεσε: «Αν όμως τώρα ο κ. Γιούνκερ έχει βοηθούς τους δύο συγκυβερνήτες στην Ελλάδα, σε λίγο δεν θα τους έχει και δεν θα μπορεί να βιάσει τον ελληνικό λαό».
Επεισόδιο με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου
Η παρέμβαση του Μ. Γλέζου διακόπηκε, ωστόσο, από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος, απευθυνόμενος προς τον Έλληνα ευρωβουλευτή του είπε: « Δεν έχω καμία αντίρρηση, συνάδελφε Γλέζο, να κάνετε πολιτική παρέμβαση για οποιοδήποτε θέμα, αλλά αυτό το οποίο υποστηρίζετε τώρα δεν αποτελεί διαδικαστικό θέμα».
Κατηγορία άρθρου:
Tags άρθρου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου