Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Κάποιον σαν αυτόν θέλω για πρόεδρο της Δημοκρατίας

Κάποιον σαν αυτόν θέλω για πρόεδρο της Δημοκρατίας



Κάποιον σαν αυτόν θέλω για πρόεδρο της Δημοκρατίας

Γιατί οι κάτοικοι της Ουραγουάης πιο έξυπνοι ήταν να εκλέξουν αυτόν για Πρόεδρο...



"Είσαι κλέφτης. Έκλεψες την καρδιά των φτωχών, των δίκαιων, των ειλικρινών, των αξιοπρεπών, των ηθικών του πλανήτη. Σε αγαπάμε Jose Mujica»! Του Niko Ago


Πλέον, η Ουρουγουάη έχει νέο πρόεδρο και ο Mujica αποσύρεται. Μόνο σε τέσσερα χρόνια θητείας, σημάδεψε σχεδόν την ιστορία της χώρας του. Μεταξύ άλλων, νομιμοποίησε την χρήση της κάνναβης, τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ πρόσφατα εγκαινίασε και πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων από την Συρία. Ζητήματα που για κοινωνίες ακόμα και της Ευρώπης, αποτελούν ταμπού. Δείγμα πως, όταν ο πολιτικός έχει όραμα, δεν χρειάζεται αιώνα να αφήσει τη σφραγίδα του.



Υπήρξε αντάρτης πόλης, μέλος των Τουπαμάρος και πέρασε πολλά χρόνια στη φυλακή. Μερικά από αυτά, στην απομόνωση και στον πάτο ενός πηγαδιού. Τον έχουν χαρακτηρίσει, μάλλον δίκαια, «φτωχότερο πρόεδρο χώρας του κόσμου». «Δεν είμαι φτωχός" έχει πει ο ίδιος. "Φτωχοί δεν είναι αυτοί που έχουν λίγα, αλλά όσοι θέλουν πολλά. Δεν ζω στη φτώχεια. Ζω με λίγα και μετρημένα.»



Καλή ξεκούραση, αγαπημένε Mujica. Όπως έγραψε και ένα σκίτσο στη χώρα του, "Είσαι κλέφτης. Έκλεψες την καρδιά των φτωχών, των δίκαιων, των ειλικρινών, των αξιοπρεπών, των ηθικών του πλανήτη. Σε αγαπάμε Jose Mujica»!

ΠΗΓΗ:http://www.enallaktikos.gr/ar10238el_kapoion-san-ayton-thelw-gia-proedro-tis-dimokratias.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου