Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Σε τίτλους

20:30 | 10 Δεκ. 2014
Τελευταία ανανέωση 20:36 | 10 Δεκ. 2014
1. Μετά την ψήφιση της τροπολογίας για εκπαιδευτικές άδειες σε κρατούμενους φοιτητές με ηλεκτρονική παρακολούθηση (βραχιολάκι), ο Νίκος Ρωμανός ανακοίνωσε πως σταματάει την απεργία πείνας. Στην επιστολή που εξέδωσε τονίζει πως πρόκειται για μια νίκη «αποτέλεσμα της πολιτικής πίεσης που ασκήσαμε». «Υψώνω την γροθιά μου στέλνοντας τους πιο θερμούς χαιρετισμούς και την απεριόριστη αγάπη μου σε όλους εκείνους τους συντρόφους που στάθηκαν δίπλα μου», αναφέρει.
2. Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η στάση της εκπροσώπου της Κομισιόν, Ανίκα Μπράιτχαρτ, να προβεί σε δημόσια δήλωση στήριξης του υποψηφίου προέδρου της Δημοκρατίας που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, μια κίνηση που εκτιμήθηκε ωςπρωτοφανής παρέμβαση σε εσωτερική πολιτική διαδικασία κράτους – μέλους.
3. Η χθεσινή ομοβροντία με δημόσιες αρνήσεις βουλευτών των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητων να ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα αιφνιδίασε το Μέγαρο Μαξίμου και τη Χαριλάου Τρικούπη που δεν περίμεναν τόσο γρήγορη και απορριπτική μαζική αντίδραση.
4. Με «Φάντασμα των Χριστουγέννων» παρομοιάζει την Ελλάδα σημερινό άρθρο της αμερικανικής Wall Street Journal, στον απόηχο τόσο της επίσπευσης των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, όσο και του χθεσινού «κραχ» στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.). Την ίδια στιγμή το Bloomberg αποκαλύπτει ότι ο  αντιπρόεδρος του Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Μίκαελ Φουκς, είχε ενημερωθεί από τον Αντώνη Σαμαρά για την επίσπευση της προεδρικής εκλογής ήδη από το βράδυ της Δευτέρας.
5. Δεκάδες αστυνομικοί εμπλέκονται σε ρατσιστικά εγκλήματα. Στοιχεία που κατατέθηκαν σήμερα στη Βουλή και αφορούν την περίοδο από το 2009 και μετά, δείχνουν υψηλή ποσοστιαία εμπλοκή αστυνομικών σε τέτοιες υποθέσεις.
6. Στην έκθεση για τα βασανιστήρια και τις πρακτικές της CIA σε κρατούμενους μετά την επίθεση της 11η Σεπτεμβρίου του 2001 που δημοσίευσε επιτοπή του αμερικανικού Κονγκρέσου, αποκαλύπτεται πως η Ελλάδα ήταν μία από τις χώρες που προσέφερε τις υπηρεσίες της στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ στο πλαίσιο των επιχειρήσεων των μυστικών μεταγωγών και των φρικτών βασανιστηρίων των υπόπτων για τρομοκρατία
7. Νέες διαρροές έρχονται στο φως αναφορικά με τις φορολογικές συμφωνίες του Λουξεμβούργου με μεγάλες διεθνείς επιχειρήσεις. Τα νέα απόρρητα έγγραφααποκωδικοποιούν τις μυστικές φορολογικές πρακτικές, ενώ αποκαλύπτουν και μια ακόμη πολυεθνική με ελληνικά «παρακλάδια» που εμφανίζεται να μεταφέρει από την Ολλανδία στη Γαλλία μέσω Λουξεμβούργου κεφάλαια ύψους 33 εκατομμυρίων ευρώ.
8. Παλαιστίνιος υπουργός σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με ισραηλινούς στρατιώτες, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Διεθνή μέσα μεταδίδουν πως σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ξυλοδαρμού, ενώ πηγές στο Al Jazeera, ανέφεραν πως ο θάνατός του οφείλεται στις μεγάλες ποσότητες δακρυγόνων που χρησιμοποίησαν οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ.
9. Χωρίς προειδοποίηση και με τη συνοδεία ΜΑΤ κλιμάκια της ΔΕΗ έκοψαν σήμερα την παροχή ρεύματος στον καταυλισμό Καποτά όπου ζουν πάνω από 3.500 άνθρωποι – σεισμόπληκτοι Ρωσοπόντιοι αλλά και Έλληνες που λόγω κρίσης έχουν καταλύσει εκεί. Λύση στο ζήτημα έδωσε η περιφέρεια Αττικής.
10. Χιλιάδες πρόσφυγες χάνουν τη ζωή τους αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες τουλάχιστον 4.272 πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους από την αρχή της χρονιάς σε παγκόσμιο επίπεδο και περίπου 3.419 από αυτούς χάθηκαν στη Μεσόγειο καθιστώντας τη την πλέον θανατηφόρα θαλάσσια οδό.
Διαβάστε ακόμα:
Την άποψη ότι η Δύση δεν τα υπολόγισε σωστά με αποτέλεσμα το Ισλαμικό Κράτος να ενδυναμωθεί από τη στρατηγική που εκείνη ακολούθησε στη Μέση Ανατολή διατυπώνει ο πολιτικός αναλυτής, Πάτρικ Κόκμπερν, μιλώντας στο tvxs.gr. O ανταποκριτής της εφημερίδας Independent στη Μέση Ανατολή, με αφορμή το νέο του βιβλίο «Η επιστροφή των τζιχαντιστών» (εκδόσεις Μεταίχμιο), μιλάει για τη γέννεση του «Φράνκενσταϊν» - Ισλαμικού Κράτους, την επέλαση του, τις νέες ισορροπίες που η ανάπτυξη του διαμορφώνει στη Μέση Ανατολή αλλά και τον τρόπο με τον οποίο πιστεύει ότι θα πέσουν οι τίτλοι του τέλους σε αυτή την ιστορία.
* Σκίτσο του ΒΑγγέλη Χερουβείμ
http://tvxs.gr/news/ellada/oi-eidiseis-poy-aksizei-na-diabasete-simera-24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου