Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Γιούνκερ, σκάσε

Γιούνκερ, σκάσε!

Ο επικεφαλής της Κομισιόν, γνωστός και μη εξαιρετέος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε στην αυστριακή δημόσια τηλεόραση ότι «οι Έλληνες -οι οποίοι έχουν μια πολύ δύσκολη ζωή- ξέρουν πολύ καλά τι θα σήμαινε ένα λάθος εκλογικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη».

Ο επικεφαλής της Κομισιόν, γνωστός και μη εξαιρετέος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε στην αυστριακή δημόσια τηλεόραση ότι «οι Έλληνες -οι οποίοι έχουν μια πολύ δύσκολη ζωή- ξέρουν πολύ καλά τι θα σήμαινε ένα λάθος εκλογικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη».
Όταν τον ρώτησαν αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ακραία δύναμη», ο Γιούνκερ, απάντησε: «Θα ήθελα η Ελλάδα να κυβερνάται από ανθρώπους που έχουν το βλέμμα και την καρδιά τους στραμμένα στους πολλούς αδύναμους ανθρώπους και που μπορούν να κατανοήσουν τις ανάγκες των ευρωπαϊκών διαδικασιών. Κάθε κόμμα που κατέρχεται στις εκλογές πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά τα πρότυπα και δεν θέλω να σχολιάσω τις πιθανότητες που έχει το ένα ή το άλλο κόμμα, ωστόσο θα το προτιμούσα εάν εμφανίζονταν οικεία πρόσωπα».
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση ο πρώην ευρωβουλευτής της Ν.Δ., νυν εκπρόσωπος της Κομισιόν και δεξί χέρι του Γιούνκερ, κος Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε: «Γνώριμα πρόσωπα, είναι γνώριμα πρόσωπα. Υπάρχουν πολλά περιθώρια ερμηνείας για το τι μπορεί να εννοεί»…
Αφού δεν κατάλαβε, λοιπόν, ο κ. Σχοινάς, ας τον βοηθήσουμε εμείς. Γνώριμα ή οικεία πρόσωπα του κ. Γιούνκερ είναι όλη η μαφία των επιχειρηματικών ομίλων που με τη δική του βοήθεια ξέπλενε χρήμα στο Λουξεμβούργο όταν εκείνος ήταν πρωθυπουργός. Μέσα από δαιδαλώδεις διαδικασίες, 340 πολυεθνικές εταιρίες απέφευγαν να φορολογηθούν σε αγαστή συνεργασία με τις αρχές του Λουξεμβούργου.
Η αποκάλυψη του σκανδάλου πριν ένα μήνα οδήγησε πολλούς να ζητούν την παραίτηση Γιούνκερ από την Κομισιόν, εκείνος όμως απάντησε περίπου ότι αυτά που έκανε ήταν νόμιμα άρα ηθικά. Κάτι θα καταλαβαίνει καλύτερα τώρα, λόγω και της θητείας του στη Ν.Δ., ο κύριος εκπρόσωπος.
Να θυμίσουμε ότι η οικονομία της Κύπρου δέχτηκε ένα σοκαριστικό χτύπημα από την Κομισιόν με το επιχείρημα ότι παρείχε άτυπες διευκολύνσεις σε μεγαλοκαταθέτες και ειδικά Ρώσους επενδυτές. Άλλο όμως η Κύπρος και άλλο το Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου για τους αδέκαστους ευρωκράτες και τα οικεία τους πρόσωπα.
Ανάμεσα στα οικεία πρόσωπα του Γιούνκερ στην Ελλάδα, φυσικά, περιλαμβάνονται και μια σειρά νομικά πρόσωπα με δραστηριότητα στη χώρα, όπως η EFG Group του Ομίλου Λάτση, η Wind Hellas και μερικά ακόμα ευαγή ιδρύματα που περιλαμβάνονται, σύμφωνα με τα Lux Leaks, στα αρχεία ευεργετηθέντων από τον κύριο Γιούνκερ και την κυβέρνηση του Λουξεμβούργου.
Τέτοια σοβαρή κυβέρνηση θέλει και στην Ελλάδα ο Γιούνκερ, αυτές είναι οι ευρωπαϊκές διαδικασίες που θα πρέπει να μπορεί να κατανοήσει κάθε μελλοντική ελληνική κυβέρνηση. Και φυσικά, τα οικεία πρόσωπα που υποδεικνύει ο επικεφαλής της Κομισιόν δεν είναι άλλα από τον πρώην επίτροπο και νυν υποψήφιο πρόεδρο κ. Στ. Δήμα, τον Α. Σαμαρά, τον Ευ. Βενιζέλο και ολόκληρο το υποτακτικό πολιτικό προσωπικό.
Οι «πολλοί αδύναμοι άνθρωποι» που προκλητικά μάλιστα τους μνημονεύει ο λύκος του Λουξεμβούργου και της Κομισιόν, μια απάντηση μόνο μπορούν να του δώσουν με κάθε τρόπο: Γιούνκερ, σκάσε!
- See more at: http://left.gr/news/gioynker-skase#sthash.TznpgTb9.o8NS8dPY.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου