Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Tο Κύμα Αποχής Από Την Αξιολόγηση Απλώνεται Σε Όλη Την Ελλάδα

Δευτέρα, 08 Δεκέμβριος 2014 00:00

Tο Κύμα Αποχής Από Την Αξιολόγηση Απλώνεται Σε Όλη Την Ελλάδα

Tο Κύμα Αποχής Από Την Αξιολόγηση Απλώνεται Σε Όλη Την Ελλάδα
Ο κλάδος επί ποδός: το κύμα αποχής από την αξιολόγηση απλώνεται σε όλη την Ελλάδα.
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ! (ρεπορτάζ με συνεχή ανανέωση στοιχείων)

12 δημοτικά σχολεία και 20 νηπιαγωγεία του Συλλόγου μας δεν καταθέτουν προγραμματισμό, 20 προϊστάμενες νηπιαγωγείων και 5 διευθυντές απέχουν από την ατομική τους αξιολόγηση, 22 συνάδελφοι υπογράφουν τη δημόσια λίστα υπογραφών και 243 (έως τώρα) τη λίστα του Συλλόγου «Δεν αξιολογώ – Δεν αξιολογούμαι».

Τα μηνύματα που έρχονται από όλη την Ελλάδα δείχνουν ότι το κύμα αποχής από την αξιολόγηση παίρνει πλέον τα χαρακτηριστικά μαζικής και καθολικής συμμετοχής !
Σεμινάρια ακυρώνονται, προαξιολογικές διαδικασίες τινάζονται στον αέρα ή αναβάλλονται επ” αόριστον, ενώ με έγγραφά τους, διευθυντές εκπαίδευσης και σχολικοί σύμβουλοι καλούν πλέον σε διαδικασίες αξιολόγησης δια …τηλεφώνου ! Το υπουργείο έδωσε παράταση για την κατάθεση προγραμματισμού της ΑΕΕ μέχρι 15 Δεκέμβρη, πανικόβλητο μπροστά στη σθεναρή αντίσταση των εκπαιδευτικών!
Στα σχολεία η μάχη συνεχίζεται. Είναι πια φανερό ότι το υπουργείο και οι οπαδοί του έχουν χάσει οριστικά το παιχνίδι !
Ακόμα και σχολεία που είχαν αποφασίσει να καταθέσουν προγραμματισμό μεταστρέφονται και αποφασίζουν νέες συνεδριάσεις για να δηλώσουν αποχή από τη διαδικασία!
Η αξιολόγηση είναι πολιτικά, ηθικά και παιδαγωγικά ηττημένη, οριστικά πλέον, στη βάση της ζωντανής εκπαίδευσης. Κανείς δεν έχει ούτε τα επιχειρήματα ούτε το σθένος να την υποστηρίξει, ανασύρονται πλέον ως τελευταίο όπλο αβάσιμοι εκφοβισμοί, παραπληροφόρηση, τρομοκράτηση και εκβιασμός συναδέλφων, εκβιασμός αναπληρωτών ΕΣΠΑ, λαθροχειρίες και παρανομίες σε Συλλόγους Διδασκόντων, εκβιασμοί, υπαινιγμοί, «πατρικές συμβουλές» και απειλές από Σχολικούς Συμβούλους στο περιθώριο σεμιναρίων με άσχετα θέματα. Όλα αυτά βέβαια καταγράφονται αναλυτικά από το οργανωμένο εκπαιδευτικό κίνημα και απαντώνται με καταγγελίες όπου είναι απαραίτητο.

ΠΗΓΗ:http://www.dimosiosxoleio.com/%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AC%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1/%CF%88%CE%AC%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B2%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CF%82/to-koma-apoxis-apo-tin-aghiologisi.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου