Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Τι δεν πρέπει να ξεχάσουμε στον δρόμο προς την κάλπη

Στα δόντια της τρόικας

kalaitzis17-12-14.jpg

kalaitzis17-12-14.jpgΤου Γιάννη Καλαϊτζή

Τι δεν πρέπει να ξεχάσουμε στον δρόμο προς την κάλπη

Kάποτε ήταν νησίδες γέλιου. Τώρα μας αφήνουν μια πικρή γεύση. Είναι σαν τη ζωή μας, σκληρά και οργισμένα. Μας προβληματίζουν. Υστερα από 5 χρόνια όχι απλά σκληρής αλλά απάνθρωπης λιτότητας τα σκίτσα δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά. Πώς να γελάσεις με όσα συμβαίνουν γύρω σου, ακόμη κι αν εσύ δεν πεινάς, δεν ανήκεις σ' αυτούς που δίνουν τη μάχη της επιβίωσης;
Λίγους μήνες μετά τις εκλογές του 2012 κυκλοφορεί η «Εφημερίδα των Συντακτών». Καταγράφει καθημερινά τις ημέρες και τα έργα τής τότε τρικομματικής κυβέρνησης.
Η ειδησεογραφία είναι παράλληλα πηγή έμπνευσης για τους σκιτσογράφους μας: τον Γιάννη Καλαϊτζή και τους Πέτρο Ζερβό και Μιχάλη Κουντούρη, που εναλλάξ σχολιάζουν την επικαιρότητα. Σκίτσα πικρά, σαν τις μέρες που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.
Βαδίζοντας για τις κάλπες, καλό είναι να θυμηθούμε τα γεγονότα όπως τα κατέγραψε η «Εφημερίδα των Συντακτών» και όπως τα σχολίασαν οι σκιτσογράφοι μας. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε.
Στο σημερινό τεύχος των «Νησίδων» υπενθυμίζουμε την περίοδο έως τις αρχές του 2014.Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η τότε τρικομματική συνέχισε την καταστροφική πορεία της προηγούμενης κυβέρνησης. Πορεία που σημαδεύτηκε, εκτός όλων των άλλων, από τη δολοφονία του Π. Φύσσα, το δράμα της Κύπρου, το κλείσιμο της ΕΡΤ και την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση.
* Την επόμενη εβδομάδα τα σκίτσα του 2014.
 ΠΗΓΗ:http://www.efsyn.gr/arthro/sta-dontia-tis-troikas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου