ΠΑΛΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΠΑΛΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Χριστόφορος Δουλγέρης

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015

Κοροϊδία και ομηρία εκατοντάδων καθηγητών

Κοροϊδία και ομηρία εκατοντάδων καθηγητών

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητακαταθέτουν σήμερα μήνυση προς τους υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με αίτημα να επανέλθει η μισθοδοσία των 85 εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα στους οποίους έχει γίνει παράνομη περικοπή μισθού από τις 22.3.2014, χωρίς, από την άλλη μεριά, να εκδοθεί ποτέ διαπιστωτική πράξη απόλυσης.
Οι εκπαιδευτικοί επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση αφαιρεί για δεύτερη φορά τον μισθό σε 85 εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Συγκεκριμένα, σε 85 από τους εκπαιδευτικούς που είχαν τεθεί από τον Ιούλιο του 2013 και δεν είχαν κάνει αίτηση για τοποθέτηση σε νέα θέση, είτε γιατί δεν τους δόθηκε το δικαίωμα αυτό είτε γιατί δεν υπήρχε θέση στην ειδικότητά τους, το υπουργείο Παιδείας είχε περικόψει αυθαίρετα το σύνολο της μισθοδοσίας που ελάμβαναν μέχρι τότε, από τη διαθεσιμότητα (75% των αποδοχών των εν ενεργεία).
Παρά τις διαμαρτυρίες τους, οι εκπαιδευτικοί αυτοί έμειναν χωρίς μισθό από τις 22.3.2014, χωρίς, από την άλλη μεριά, να εκδοθεί ποτέ διαπιστωτική πράξη απόλυσης. Με αυτόν τον τρόπο βιώνουν μιαν απίστευτη ομηρία.
Με την αποστολή εξώδικων, τον Σεπτέμβρη του 2014, από την ΟΛΜΕ στους διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τημισθοδοσία, και τον σχεδιασμό να ακολουθήσει η κατάθεση μηνύσεων, ορισμένες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης επανένταξαν τους εκπαιδευτικούς αυτούς στη μισθοδοσία ύστερα από 6 μήνες (δηλαδή τον Νοέμβρη ή τον Δεκέμβρη του 2014).
Δυστυχώς όμως με νέο πρόσφατο έγγραφό του το υπουργείο Παιδείας, που στηρίζεται σε αντίστοιχο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διατάζει τους διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να αφαιρέσουν ξανά τους εκπαιδευτικούς αυτούς από το μητρώο μισθοδοσίας και να απαιτήσουν την επιστροφή των αποδοχών που έχουν λάβει, πληρώνοντας επιπλέον και τον αναλογούντα φόρο!

http://www.efsyn.gr/arthro/koroidia-kai-omiria-ekatontadon-kathigiton

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου