ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ

Κάποια υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κόψει ευρώ. Κάποιος υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κόψει τον ΕΝΦΙΑ άμα τη αναλήψει της κυβέρνησης, κι όποιος πλήρωσε, πλήρωσε. Και η προπαγάνδα του φόβου, με την επικουρία του έγκυρου "Βήματος", αποφάσισε να κόψει για άλλη μια φορά τη χολή των ψηφοφόρων. Βαβέλ, σου λένε πάλι, η αξιωματική αντιπολίτευση, κι αυτό δεν εξυπηρετεί το κλίμα στην οικονομία. Αλίμονό μας δηλαδή όταν γίνει η Ραχήλ υπουργός Οικονομικών.
Η υπόθεση είναι βέβαια από άποψη γεύσης και διατροφικής αξίας ξαναζεσταμένη σούπα. Διότι θολά σημεία σήμερα στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν για κανέναν καλόπιστο άνθρωπο. Τέτοια ξεσκαλίζουν για να βρουν μόνο εκείνοι που έχουν θολές επιδιώξεις. Χίλιες φορές έχει ειπωθεί από τα πιο υπεύθυνα χείλη ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από φόρο για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία. Και όσοι τους κόβει ξέρουν ότι ευρώ κόβουν εκεί που τα κόβουν, όχι στα πιεστήρια της μονταζιέρας. Εκτός πια κι αν υπάρχει και ευρώ των ηλιθίων.
Επιμένουν όμως οι γνωστοί πασίγνωστοι στα σενάρια της Βαβέλ. Καραούλι έχουν στήσει. Τετρακόσιοι είκοσι πέντε υποψήφιοι είναι αυτοί, σου λέει, όλο και κάποιος θα βρεθεί να πει κάτι εξωτικό. Τους έχουν λοιπόν από κοντά, ιδιαίτερα τους επιρρεπείς. Λέξη δεν πέφτει κάτω. Και άπαξ και βρεθεί κάποιος ψύλλος στα άχυρα της Ραχήλ, πού σε σφάζει και πού σε πονεί. Ο δράστης έχει τη δημοσιότητά του, οι παρασκευαστές του φόβου την πρώτη ύλη τους και οι ντελιβεράδες της έγκυρης ενημέρωσης το μεροκάματό τους.
Όλο και κάποιον ξεκομμένο θα τρομάξουμε, σου λένε. Άσε που στην προπαγάνδα όταν κάτι ανεβαίνει, κάτι άλλο κατεβαίνει. Ανεβαίνει το ατσούμπαλο για το ευρώ, κατεβαίνει η ομολογία του Αβραμόπουλου. Ανεβαίνει τα καρούμπαλο για τον ΕΝΦΙΑ, κατεβαίνει η δήλωση του Σουλτς. Ανεβαίνει η Βαβέλ, κατεβαίνει το χάλι μιας κυβέρνησης, που ακόμα και τα χθεσινά στελέχη και στηρίγματα την αφήνουν έκθετη στο ψέμα της.
Τέλος πάντων. Αυτό θα συνεχιστεί και θα χειροτερέψει μέχρι τις εκλογές. Τη δουλειά τους κάνουν. Το θέμα είναι πότε θα καταλάβουν κάποιοι από δω μεριά ότι κυνηγώντας τον σταυρό, καλό είναι να μην υποτιμούν τους κυνηγούς κεφαλών. Διότι δεν είναι ωραίο θέαμα το κεφαλάκι τους πλάι σε ατυχείς δηλώσεις...

ΠΗΓΗ:http://www.avgi.gr/article/5226783/kunigoi-kefalon