Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Όταν τα αγόρια αρνούνται να χτυπήσουν ένα κορίτσι

Όταν τα αγόρια αρνούνται να χτυπήσουν ένα κορίτσι

Όχι στη βία

18:01 | 07 Ιαν. 2015
Τελευταία ανανέωση 16:36 | 08 Ιαν. 2015
Τι συμβαίνει όταν ένα αγόρι καλείται να χαστουκίσει ένα κορίτσι που έχει απέναντι του; Η απάντηση που δίνουν 4 μικροί Ιταλοί είναι όχι μόνο αφοπλιστική αλλά κι ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στη βία κατά των γυναικών.
Τέσσερα μικρά αγόρια μιλάνε μπροστά στην κάμερα για το ποιοί είναι, πόσο χρονών είναι και για το τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν.
Στο πλάνο μπαίνει ένα όμορφο κορίτσι, και αφού πρώτα ξεπεράσουν τη συστολή που τους προκαλεί η παρουσία της, καλούνται να δηλώσουν τι τους αρέσει πάνω της. Όλοι έχουν ένα κοπλιμέντο για το κορίτσι... για τα μαλλιά της, για τα μάτια της, για τα παπούτσια της, ενώ ένα αγόρι λέει πως του αρέσουν πάνω της «τα πάντα» και τη ρωτάει αν θα γινόταν το κορίτσι του. Στη συνέχεια ζητείται από τα μικρά αγόρια, να την αγγίξουν. Στην αρχή όλοι διστάζουν, αλλά το κάνουν με χαρά μάλιστα.
Και μετά έρχεται η κρίσιμη ώρα. Τους ζητείται να τη χαστουκίσουν. Θα το κάνουν; Κανένας! Όταν ερωτώνται «γιατί;», οι απαντήσεις που δίνουν είναι αφοπλιστικές. Ένα αγόρι απαντά πως «τα κορίτσια δεν τα χτυπάμε ούτε με ένα τριαντάφυλλο», ένα άλλο «γιατί είμαι αγόρι και είναι κορίτσι», «επειδή είμαι άντρας» απαντά κάποιος ενώ η πιο δυνατή απάντηση είναι το «επειδή είμαι κατά της βίας».


















































ΠΗΓΗ:http://tvxs.gr/news/kosmos/otan-ta-agoria-arnoyntai-na-xtypisoyn-ena-koritsi







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου