Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Εντυπωσιακά τα ποσοστά στήριξης στην κυβέρνηση Δημοσκοπήσεις

Εντυπωσιακά τα ποσοστά στήριξης στην κυβέρνηση

Δημοσκοπήσεις

22:02 | 10 Φεβ. 2015
Τελευταία ανανέωση 23:32 | 10 Φεβ. 2015
Οκτώ στους δέκα πολίτες αποτιμούν θετικά τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, σύμφωνα με έρευνα της GPO για το Mega. Αντίστοιχα είναι και τα αποτέλεσμα της δημοσκόπησης της Alco για το Ποντίκι
Ειδικότερα το ποσοστό των πολιτικών που αποτιμούν θετικά τις προγραμματικές δηλώσεις ανέρχεται σε 79,2%. Την ίδια άποψη έχουν μάλιστα και 6 στους 10 ψηφοφόρους της ΝΔ. Επιπλέον το 85% των πολιτών θεωρούν πως οι προγραμματικές δηλώσεις είναι συνεπείς με τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης το 73,6% των πολιτών εκτιμούν ότι η στρατηγική που ακολουθούν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός στη διαπραγμάτευση θα οδηγήσει τελικά σε συμβιβασμό με τους Ευρωπαίους εταίρους και μόνον το 16,2% βλέπει μια οριστική ρήξη. Πάντως το 60,9% πιστεύει ότι ο κίνδυνος να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη δεν έχει περάσει οριστικά.
Θετικές κρίσεις για την πολιτική και τους χειρισμούς του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης τις δύο πρώτες εβδομάδες,  διατυπώνει το 78,4%. Αρνητικές κρίσεις διατυπώνει μόλις το 16%.
Σχετικά με τη στάση που θα πρέπει να τηρήσει η αντιπολίτευση, το 90% δηλώνει πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρέπει να συμβάλουν στη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης. Το ίδιο ποσοστό, 90%, δηλώνει πως συμφωνούν με την εξαγγελία του πρωθυπουργού ότι είναι υποχρέωση της νέας κυβέρνησης η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των επανορθώσεων.
* Η δημοσκόπηση της GPO διεξήχθη τη Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου, σε πανελλαδικό δείγμα 880 ατόμων, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και γραπτό δομημένο ερωτηματολόγιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου