Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Τηλεφωνική επικοινωνία σε «θετικό κλίμα» Τσίπρα – Μέρκελ--Έκτακτο


Τηλεφωνική επικοινωνία σε «θετικό κλίμα» Τσίπρα – Μέρκελ

Έκτακτο

19:16 | 19 Φεβ. 2015
Τελευταία ανανέωση 19:52 | 19 Φεβ. 2015

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ. 
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε με την καγκελάριο της Γερμανίας για περίπου 50 λεπτά και η επαφή διεξήχθη σε θετικό κλίμα και την κατεύθυνση να βρεθεί αμοιβαία επωφελής λύση για την Ελλάδα και την ευρωζώνη. 
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η καγκελάριος Μέρκελ είχε πιο ήπια στάση σε σχέση με εκείνη του υπ. Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον οποίο πάντως δεν φέρεται να άδειασε. 
Το τηλεφώνημα ήρθε μετά την απόρριψη από το γερμανικό ΥΠΟΙΚ της ελληνικής πρότασης για εξάμηνη παράταση της συμφωνίας, με το αιτιολογικό ότι «δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια που συμφωνήθηκαν από το Eurogroup τη Δευτέρα».
Ωστόσο αποστάσεις από τη θέση της Γερμανίας έλαβαν τόσο η Κομισιόν, που υποστήριξε ότι «κάποιοι δεν πρέπει να βιάζονται», αρκετοί ευρωπαίοι εταίροι αλλά και ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, που χαρακτήρισε ως θετικό πρώτο βήμα το ελληνικό αίτημα για επέκταση της δανειακής σύμβασης και τόνισε ότι είναι «πολύ νωρίς» να μιλήσει κανείς και να πει «ναι» ή «όχι».
Λίγο αργότερα δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε ότι γερμανός αξιωματούχος που δεν θέλει να κατονομαστεί σημείωνε πως η Γερμανία αφήνει «ανοιχτή την πόρτα» για μια συμφωνία με την Ελλάδα στο πλαίσιο του αιτήματος που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου