Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Κύκλοι του Μαξίμου: Στην ευρωπαϊκή ιστορία οι δημοκρατίες απέρριπταν τα τελεσίγραφα

Κύκλοι του Μαξίμου: Στην ευρωπαϊκή ιστορία οι δημοκρατίες απέρριπταν τα τελεσίγραφα

Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορούσε να κάνει αποδεκτό ένα κείμενο που είναι σε πλήρη αντίθεση με την εντολή του ελληνικού λαού».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τις τελευταίες μέρες και ώρες υπήρξε προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών με συνεχείς διαβουλεύσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους.
Το κείμενο, που θα αποτελούσε τη βάση συζήτησης στο Eurogroup, και στο οποίο η ελληνική πλευρά ήταν καταρχήν θετική, αντικαταστάθηκε με ένα τελείως διαφορετικό κείμενο που βρισκόταν σε ριζικά αντίθετη κατεύθυνση. Το κείμενο αυτό ζητούσε την παράταση του Μνημονίου, αναφέρουν πηγές του Μαξίμου.
Όπως γίνεται αντιληπτό, υποστηρίζουν, η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορούσε να κάνει αποδεκτό ένα κείμενο που είναι σε πλήρη αντίθεση με την εντολή του ελληνικού λαού. Φαίνεται ότι κάποιοι δεν θέλουν διαπραγματεύσεις και επιμένουν να στηρίζουν ένα πρόγραμμα που έχει αποτύχει.
Σε όλη την ευρωπαϊκή ιστορία οι δημοκρατίες απέρριπταν τα τελεσίγραφα. Οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες δεν εκβιάζουν και δεν εκβιάζονται, τονίζουν πηγές του Μαξίμου.
- See more at: http://left.gr/news/kykloi-toy-maximoy-stin-eyropaiki-istoria-oi-dimokraties-aperriptan-ta-telesigrafa#sthash.Rs2HXao1.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου